Κόσμος

Η γερμανική εταιρεία Knauf αποχωρεί από τη Ρωσία – Galaksias.com

Η γερμανική εταιρεία οικοδομικών υλικών Knauf μετά από παρουσία 30 και πλέον ετών σταματάει πλήρως τις δραστηριότητές της στη Ρωσία. Τη Δευτέρα ο παγκοσμίως γνωστός γερμανικός όμιλος, που είναι μια οικογενειακή εταιρεία, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ότι «ο όμιλος Knauf στο πλαίσιο των τρεχουσών γεγονότων πήρε την απόφαση μετά από 30 και πλέον χρόνια στη Ρωσία να σταματήσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα» σ’ αυτή τη χώρα.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται, ότι η ίδια αποφάσισε να μεταβιβάσει στην εγχώρια διοίκηση ολόκληρη την επιχειρηματική της δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης πρώτων υλών, την παραγωγή και τις πωλήσεις ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας περισσότερων των 4.000 εργαζομένων. Οι ρωσικές αρχές θα πρέπει να εγκρίνουν την απόφαση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία Knauf δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους λόγους αποχώρησής της από τη Ρωσία.

Ωστόσο πρόσφατα ο όμιλος Knauf, με κύκλο εργασιών το 2022 να φθάνει τα 15,4 δισεκατομμύρια ευρώ, βρέθηκε στο στόχαστρο των επικρίσεων λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στη Ρωσία όπως επίσης και στην κατεχόμενη Μαριούπολη.

Στις 3 Απριλίου, η τηλεοπτική εκπομπή Monitor του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD παρουσίασε έρευνα σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον δύο γερμανικές εταιρείες, η Knauf και η WKB Systems, συμμετείχαν στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε δηλώσει στις 5 Απριλίου ότι συμμετοχή γερμανικών εταιρειών στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης «εξυπηρετεί μόνο τη ρωσική προπαγάνδα», ενώ το υπουργείο Οικονομίας προέτρεψε να ελεγχθούν οι εταιρείες για παραβιάσεις των κυρώσεων.

Οι οικοδομικές δραστηριότητες «εξυπηρετούν μόνο τη ρωσική προπαγάνδα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «οποιαδήποτε εταιρεία η οποία συμμετέχει σε αυτό, πρέπει να διερωτηθεί ποιόν εξυπηρετεί».

Από την περίοδο που άρχισε η ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν φύγει από τη Ρωσία όλες οι άλλες γερμανικές εταιρείες.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button