ΑθλητικάΕνημέρωση

«Πρέπει να κερδίσουμε στην έδρα μας γιατί στην Ελλάδα θα είναι δύσκολα» – Galaksias Portal News

Ο προπονητής της Κλαμπ Μπρίζ Νίκι Χάγιεν μίλησε για την αναμέτρηση απέναντι στον ΠΑΟΚ και ανέφερε πόσο σημαντικό είναι για τους Βέλγους να πάρουν τη νίκη απέναντι στους «ασπρόμαυρους» εντός έδρας.

Ο Νίκι Χάγιεν στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα Μπριζ – ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών που έχουν οι «ασπρόμαυροι» τονίζοντας παράλληλα την σημασία για την ομάδα του να πάρει τη νίκη εντός έδρας, καθώς στην Θεσσαλονίκη και τη Τούμπα τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα.

Παράλληλα ο τεχνικός των Βέλγων δεν θέλησε να σταθεί στις προβλέψεις για πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League, υπογραμμίζοντας ότι αρκετά πράγματα μπορούν να παίξουν ρόλο.

Αναλυτικά τα λόγια του Νίκι Χάγιεν για το Μπριζ – ΠΑΟΚ

Για τον ΠΑΟΚ και τα κοινά στοιχεία με την Μπριζ:
«Δεν θα πω ατομικά για παίκτες, επειδή ο ΠΑΟΚ είναι συμπαγής ομάδα, είναι πολύ δυνατή και στην άμυνα. Δεν κερδίζεις δύο φορές την Άιντραχτ και την Ντιναμό με 5-1 αν δεν έχεις ποιότητα. Δεν θέλω να μιλήσω ατομικά για παίκτες. Δεν υποτιμούμε κανένα παίκτη του ΠΑΟΚ. Ο Όλσεν δεν προπονήθηκε, ο Μινιολέ βγήκε για προπόνηση».
Για το αν δίνει κάποια ελπίδα για τον Σκοβ Όλσεν και αν θεωρεί κάποιους παίκτες του ΠΑΟΚ, όπως ο Τάισον, κομβικούς:

«Ο Σκοβ Όλσεν δεν θα είναι έτοιμος γι’ αυτό το ματς και θα προσπαθήσουμε να είναι έτοιμος για το επόμενο ματς. Υπάρχουν παίκτες που κάνουν την διαφορά, αλλά είναι ως σύνολο πολύ δυνατή ομάδα και θα ήταν λάθος να μιλήσω για παίκτες ξεχωριστά».

Για το αν θα σώσει την σεζόν για την Μπριζ μία πετυχημένη πορεία στο Conference:
«Είναι πολύ δύσκολο για το σώμα να παίξει έξι παιχνίδια πολύ κοντά κοντά χρονικά, αλλά έχουμε πολλούς παίκτες. Ο στόχος μας είναι κάθε αγώνας ξεχωριστά, τα παιχνίδια δεν είναι πολύ μακριά το ένα με το άλλο, δεν θέλουμε να μας αποσπάσει την προσοχή μας ένας μόνο στόχος. Πάμε βήμα-βήμα και θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά».

Για το αν η Μπριζ θα πρέπει να επιχειρήσει να «τελειώσει την δουλειά» από αύριο:
«Πρέπει να κάνουμε ένα καλό βήμα, ξέρουμε την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα και θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η Ντιναμό νίκησε με 2-0, αλλά στην Ελλάδα έχασε 5-1. Να παίξουμε καλά αύριο να κάνουμε το πρώτο βήμα και μετά να δούμε το επόμενο ματς».

Για το αν τον απασχολεί και η ατμόσφαιρα στο αυριανό ματς και όχι μόνο αυτή της Τούμπας:
«Ξέρω ότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι πολύ ενεργητικοί, πολύ ζωντανοί, αλλά και οι φίλαθλοι μας έχουν αποδείξει ότι μπορεί να έχουν μία πολύ καυτή έδρα και αυτό συνέβη στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ. Καλώ τους οπαδούς μας να ξεπεράσουμε τους ΠΑΟΚτσήδες στην έδρα μας».

Για το ότι ως παίκτης είχε παίξει στο Ιντερτότο, αλλά ως προπονητής δεν έχει εμπειρία από Ευρώπη:
« Είναι μεγάλη τιμή που έπαιξα, δεν έχω εμπειρία στην Ευρώπη ως κόουτς, αλλά, όπως και στο πρώτο παιχνίδι μου με την Άντερλεχτ, θα συνεχίσω με πολλή δουλειά, σκυμμένο κεφάλι, πιο έντονα και με τα δύο πόδια στο έδαφος. Το παιχνίδι παίζεται στο γήπεδο και όχι στα γύρω-γύρω, έχουν αποδείξει οι παίκτες τι μπορούν να κάνουν».

Για το αν είναι το ματς ιστορικό για την Μπριζ γιατί μπορεί να πάει μετά από 30 χρόνια στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης:
«Και ναι και όχι. Ναι γιατί είναι πολλά τα χρόνια, όχι γιατί κάθε αγώνας πρέπει να παιχθεί και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης:
«Δεν ασχολούμαι με προβλέψεις γιατί αυτές πολλές φορές βγαίνουν λάθος και από ειδικούς. Ένα λάθος του διαιτητή, μία κόκκινη μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα, είπαμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατή ομάδα, εμείς πρέπει να παίξουμε το ίδιο ποδόσφαιρο όπως με την Άντερλεχτ και θα δούμε που θα καταλήξει».

 

To άρθρο Νίκι Χάγιεν για το Μπριζ – ΠΑΟΚ: «Πρέπει να κερδίσουμε στην έδρα μας γιατί στην Ελλάδα θα είναι δύσκολα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button