ΕνημέρωσηΟικονομία

Έρχεται παράταση ασφαλιστικής ικανότητας χωρίς πληρωμή των εισφορών υγείας για περιορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών

Ασφαλιστική ικανότητα έως το Φεβρουαρίου του 2025 σε περιορισμένες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών με μη ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές (στον ΕΦΚΑ) χωρίς την πληρωμή των εισφορών υγείας του 2023 σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Πιο συγκεκρικένα, ετοιμάζεται νομοθετική διάταξη (η οποία θα κατατεθεί πολύ σύντομα) με πολύ περιορισμένη παράταση ασφαλιστικής ικανότητας (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr.

Το καθεστώς μερικής πληρωμής του αναλόγου ποσού των εισφορών υγείας δεν θα επαναληφθεί γιατί δεν συντρέχουν έκτακτες συνθήκες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται πως στο τέλος του τρέχοντος μηνός λήγει η ασφαλιστική ικανότητα για όσους επαγγελματίες πλήρωσαν τις εισφορές υγείας του 2022, αλλά δεν είχαν ρυθμίσει το σύνολο των ληξιπροθέσμων ασφαλιστικών οφειλών τους.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του newsit.gr, δεν προτίθεται να δώσει παράταση του εν λόγω μέτρου για άλλο ένα χρόνο οριζόντια για όλους τους επαγγελματίες μη ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΕΦΚΑ.

Δηλαδή δεν σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα πληρωμής των εισφορών υγείας του 2023 προκειμένου ένας επαγγελματίας με μη ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ταμεία να έχει ασφαλιστική ικανότητα έως το Φεβρουάριο του 2025.

To άρθρο Έρχεται παράταση ασφαλιστικής ικανότητας χωρίς πληρωμή των εισφορών υγείας για περιορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button