ΕνημέρωσηΟικονομία

Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και ανακατασκευή στάβλων στη Θεσσαλία

Από την Πέμπτη 7.3.2024 έως τις 30.4.2024,θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα για το Μέτρο 5.2., που αφορά την δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και ανακατασκευή στάβλων σε Θεσσαλία, Έβρο, Β. Φθιώτιδα, σε κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, και τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου-Αυγούστου του 2023.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ, ενώ τα ποσά στήριξης έως το 100% του ποσού των επιλέξιμων δαπανών. Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος του μέτρου είναι «να δώσουμε και πάλι πνοή στους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που υπέστησαν ζημιές από τις θεομηνίες του φθινοπώρου και τις μέγα-πυρκαγιές του καλοκαιριού».

Ακόμα συμπληρώνει ότι «η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων θα γίνει με πρότυπα σχέδια στάβλων και θα πληρούνται όλοι οι κανόνες ευζωίας και θα υπάρχει πρόβλεψη για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Ενισχύεται επίσης και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους παραγωγής».

Το Μέτρο 5.2 θα εφαρμόζεται στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας και Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την περιοχή του Δήμου Δομοκού της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, καθώς και στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και ανακατασκευή στάβλων στη Θεσσαλία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button