Επικαιρότητα

Σημαντικός ο ρόλος των ΜΜΕ της περιφέρειας στην ανάπτυξη – Galaksias.com

Ο σημαντικός ρόλος των Μέσων Ενημέρωσης της Περιφέρειας στην ανάπτυξη μιας περιοχής, αναδείχθηκε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν στην Χαλκίδα η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και το Μορφωτικό της Ίδρυμα με το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Εύβοιας το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024 και σ’ αυτή παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορ. Σποράδων κκ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, οι βουλευτές  Θαν. Ζεμπίλης και Κωνσταντίνα Καραμπατζόλη, οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Κελαϊδίτης και Ευαγ. Κούκουζας, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου, οι πρόεδροι του ΤΕΕ Εύβοιας Κων. Λάππας, του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας Δημ. Γκίκας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιαν. Κοτρογιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος εκπρόσωπος της δημάρχου Χαλκίδας Αντ. Σπανός, ο διοικητής της Σχολής Πεζικού Κων. Τακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Αθ. Γερογιάκοβος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Εύβοιας Κων. Ψαρρός, ο Λιμενάρχης Χαλκίδας Κων. Φλουρής, η Γενική Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού Μεταφορών και Οδικής Ασφάλειας του υπουργείου Υποδομών Πένυ Ιωαννίδου, ο πρώην βουλευτής Εύβοιας Αγ. Πνευματικός, ο γεν. γραμματέας της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας Γιώργος Σιμόπουλος, ο γραμματέας του Επιμελητηρίου Εύβοιας  Γιαν. Μαραγκός και εκπρόσωποι άλλων παραγωγικών φορέων και Συλλόγων της Εύβοιας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Γ. Τσιγκλιφύσης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημασία και στην συμβολή των ΜΜΕ στην ανάπτυξη, διευκρινίζοντας ότι ο όρος δεν αφορά μόνο την οικονομική, αλλά την κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη στήριξης των τοπικών ΜΜΕ από την Πολιτεία, αλλά και από τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Μόρος αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή των τοπικών ΜΜΕ στην πανελλαδική διάχυση των ειδήσεων που αφορούν την Εύβοια, καθώς και στην ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής, αλλά και των προοπτικών ανάπτυξης της.

Αναλυτικά στο ρόλο των ΜΜΕ της περιφέρειας και στην συμβολή τους αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Σωτ. Τριανταφύλλου και ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Αντ. Σκαμνάκης,  ενώ η καθηγήτρια του Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Τόνια Μοροπούλου παρουσίασε για πρώτη φορά την πρόταση του ΕΜΠ και του ΤΕΕ (κεντρικού και τοπικού) για την αειφόρο ανάπτυξη της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρέμβαση και πολύ χρήσιμες επισημάνσεις από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος-μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ κ. Ιωάννα Καραγιάννη.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button