Επικαιρότητα

Σωστή η απόφαση αποκλεισμού του μορφώματος των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές – Αναγκαία η αύξηση 5% επί του ΑΕΠ για την Υγεία (vid)

Για το πρόσφατο επεισόδιο ξυλοδαρμού στη Βουλή, καθώς και για θέματα επικαιρότητας, μίλησε ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου.

Ο Χάρης Μαμουλάκης χαρακτήρισε ως «μελανή στιγμή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία» το πρόσφατο επεισόδιο ξυλοδαρμού του Βουλευτή Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία ελαστικότητα, αλλά παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Χαρακτήρισε σωστή την απόφαση αποκλεισμού του μορφώματος των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα και ότι «αναμένουμε και την έκπτωσή τους από τη Βουλή», ενώ μίλησε και για τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ανέφερε ότι σε ολόκληρη την Κρήτη δεν υπάρχει παιδοψυχιατρική κλινική, τόνισε ότι το Ε.Σ.Υ. πλήττεται από τις πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ που το απαξιώνουν και ότι η χώρα μας έχασε τη δυνατότητα ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ. την εποχή του covid με ευθύνη της Κυβέρνησης ΝΔ.

Επίσης, επανέλαβε την πρόταση που διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, για αύξηση 5% επί του ΑΕΠ για την Υγεία, με στόχο να οδηγηθεί η χώρα σε σύγκλιση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο των αντίστοιχων δαπανών.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button