ΕνημέρωσηΠολιτική

«Παραλίγο να φτάσουμε σε σημείο ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ» – Τι υποστηρίζει αναλυτής για την ρωσική επίθεση παρουσία Μητσοτάκη στην Οδησσό

«Παραλίγο να φτάσουμε σε σημείο ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ» σημείωσε ο ταξίαρχος ε.α. και αμυντικός αναλυτής Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, μιλώντας για την επίθεση πυραύλου που σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οδησσό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο κ. Θεοδωρακίδης τόνισε μιλώντας για την επίθεση κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό πως: «Παραλίγο να γίνει μεγάλος σεισμός και να φτάσουμε σε σημείο ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ διότι μια αφορμή χρειάζεται προκειμένου να εμπλακεί το ΝΑΤΟ ανοιχτά στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας».

«Η απόπειρα κατά πρωθυπουργού ευρωπαϊκής και ΝΑΤΟϊκής χώρας, αν αυτό μπορούσε να στοιχειοθετηθεί ή αν είχε συνέπειες άσχημες, φάνηκε ότι ήταν στοχευμένη αλλού η επίθεση σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση.

Δεν παύει να ήταν την στιγμή κατά την οποία πρωθυπουργός όχι μόνο της Ελλάδας αλλά πρωθυπουργός μιας χώρας ΝΑΤΟϊκής, ευρωπαϊκής έκανε επίσκεψη εκεί» σημείωσε. 

 

Όπως λέει ο ίδιος: «Η εξέλιξη είναι υπαρξιακής σημασίας για την ΕΕ στο μέτωπο της Ουκρανίας και ως φαίνεται η Ελλάδα έχει έναν ενεργό ρόλο και μια αποστολή, ίσως και ευρωπαϊκή, διότι κατόπιν ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στη σύνοδο του ΕΛΚ και εκεί έπρεπε να δοκιμαστεί και η συνοχή της ΕΕ δια του ΕΛΚ».

To άρθρο «Παραλίγο να φτάσουμε σε σημείο ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ» – Τι υποστηρίζει αναλυτής για την ρωσική επίθεση παρουσία Μητσοτάκη στην Οδησσό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button