Κόσμος

Λυπηρές οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Galaksias.com

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ανακοινώθηκαν μετά την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, είναι «λυπηρές» επειδή η χώρα έδρασε ευρισκόμενη σε αυτοάμυνα, αναφέρει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Το Ιράν εξαπέλυσε περισσότερους από 300 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ λέγοντας πως πρόκειται για αντίποινα για το βομβαρδισμό του συγκροτήματος της πρεσβείας του στη Δαμασκό που φέρεται να πραγματοποιήθηκε από το Ισραήλ.

Χθες, Δευτέρα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν κατ’ αρχήν να επεκτείνουν τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν συμφωνώντας να επεκτείνουν περιοριστικά μέτρα στις εξαγωγές από την Τεχεράνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή πυραύλων προς μαχητικές οργανώσεις προσκείμενες στο Ιράν και προς τη Ρωσία.

«Είναι λυπηρό να βλέπουμε την ΕΕ να αποφασίζει γρήγορα να εφαρμόσει περισσότερους παράνομους περιορισμούς εναντίον του Ιράν μόνο και μόνο επειδή το Ιράν άσκησε το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα αντιμέτωπο με τη ριψοκίνδυνη επιθετικότητα του Ισραήλ», έγραψε ο Αμιραμπντολαχιάν στο X, προτού καλέσει την ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ, αντί για το Ιράν.

Το Reuters σημειώνει πως θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά στις Βρυξέλλες για να εγκριθεί το νομικό πλαίσιο πριν καταστεί δυνατό να τεθεί σε ισχύ η επέκταση των κυρώσεων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button