Υγεία & Διατροφή

Επεσε ξύλο σε σχολή για τις καταλήψεις – Galaksias Portal News

Την ώρα που το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια παρουσιαζόταν από τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερακάκη, σε πανεπιστημιακές σχολές της Πάτρας… μέχρι και ξύλο έπεσε στην διάρκεια των συνελεύσεων. Το εν λόγω περιστατικό συνέβη σε σχολή των πρώην ΤΕΙ. Ξαφνικά ενώ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, υπήρξαν διαφωνίες για το αν θα πρέπει οι φοιτητές να καταλάβουν την σχολή τους… και ακολούθησε πανδαιμόνιο! Τουλάχιστον 10 άτομα, στο Προεδρείο της συνέλευσης, πιάστηκαν στα χέρια με δεκάδες άλλους φοιτητές να βιντεοσκοπούν με την καμερά τους το επεισόδιο! Για ένα περίπου λεπτό όπως φάινεται και στο ακόλουθο βίντεο υπήρξε μεγάλη ένταση, κλωτσιές και μπουνιές, ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στο μεταξύ αυξάνεται ο αριθμός των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών που τελούν υπό κατάληψη. Χθες Τετάρτη 7/02/2024 έφτασαν τα 15 και εκτιμάται ότι θα αυξηθούν περαιτέρω όσο πλησιάζει ο χρόνος ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το μόνο θετικό είναι ότι αρκετά από τα Τμήματα ολοκλήρωσαν την εξεταστική του εξαμήνου και σε κάποια άλλα έχουν απομείνει 2-3 μαθήματα. Απόφαση για διαδικτυακές εξετάσεις έχουν πάρει μόλις τρία Τμήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μισά Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών είναι πλέον κλειστά. Ανάμεσα σε αυτά είναι της Ιατρικής, των Μηχανολόγων, της Νοσηλευτικής, των Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, των Αρχιτεκτόνων, των Θεατρικών Σπουδών.
Πηγή: flamis.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button