ΑθλητικάΕνημέρωση

«Η παραμονή μου στην Εθνική Ελλάδας εξαρτάται από το Euro» – Galaksias Portal News

Ο Γκουστάβο Πογέτ θέλει να παραμείνει στον πάγκο της εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου για ακόμα δύο χρόνια.

Ο Γκουστάβο Πογέτ εξέφρασε τις σκέψεις του για την εθνική Ελλάδας, μιλώντας στην ισπανική “AS”, τονίζοντας πως η παραμονή του στον πάγκο της γαλανόλευκης θα εξαρτηθεί από το αν καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα στο Euro.

Παράλληλα, ο Ουρουγουανός τεχνικός αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των Κώστα Φορτούνη, Βαγγέλη Παυλίδη, Τάσο Δουβίκα και Κώστα Τσιμίκα, ενώ μίλησε και για την ως τώρα παρουσία του στην εθνική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Δύο χρόνια στην Ελλάδα. Πώς έχει πάει;
«Πολύ καλά. Εάν με ρωτούσατε πριν από δύο χρόνια θα μου ήταν πολύ δύσκολο να απαντήσω. Προσαρμόζομαι και μαθαίνω ακόμα. Ήταν απαραίτητο να βρούμε μια δυνατή ομάδα ποδοσφαιριστών με τους οποίους συνδεθήκαμε γρήγορα και ταυτιστήκαμε. Αρχίσαμε να βελτιωνόμαστε και να κερδίζουμε. Τώρα απομένει το πιο δύσκολο σκέλος, η πρόκριση στο Euro. Είχαμε έναν δύσκολο όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία και σταθήκαμε καλά. Ήμασταν εκεί μέχρι τέλους. Αυτό μας ωθεί σημαντικά στον ψυχολογικό τομέα ενόψει των play off».

Το ξεκίνημα στην Ελλάδα δεν ήταν εύκολο.

«Η Ελλάδα έζησε μια αξέχαστη στιγμή το 2004 με την κατάκτηση του Euro. Μετά στάθηκε καλά για τα επόμενα δέκα χρόνια και βρέθηκε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Από το 2014 και μετά όμως ακολούθησε η πτώση. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Βρήκαμε αυτή την κατάσταση και αποφασίσαμε να “απομονωθούμε”. Είχα θέσει δύο στόχους. Να βγούμε πρώτοι στον όμιλο του Nations League και να φέρουμε τον κόσμο μας πίσω στο γήπεδο.

Βλέπεις τον εαυτό σου στο Euro και στην πρεμιέρα με την Τουρκία;
«Έχουμε αναλύσει πολύ το Καζακστάν, το Λουξεμβούργο και τη Γεωργία και θα κοιτάξουμε για αργότερα… Ξέρουμε τι σημαίνει το παιχνίδι με την Τουρκία. Θα είναι υπέροχο να τους αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά σε Euro. Για την Ελλάδα η κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου του Nations League ήταν ένας μικρός τίτλος. Ένωσε την ομάδα με τον κόσμο. Μου αρέσει πολύ η σύνδεση αυτή. Με δύο ακόμα νίκες πηγαίνουμε στο Euro».

Το συμβόλαιο σου με την Ελλάδα λήγει στις 31 Μαρτίου, τι σκοπεύεις να κάνεις μετά;
«Είμαι ρεαλιστής. Στο ποδόσφαιρο όταν τελειώνει το συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή ή προπονητή που έχει τονίσει ότι θέλει να συνεχίσει, κανονικά του προσφέρεις ένα νέο συμβόλαιο ή έστω διαπραγματεύεσαι μαζί του. Δεν θέλω να πω ότι δεν με αγαπούν, αλλά στην Ελλάδα βλέπουν διαφορετικά το μέλλον. Είναι μια άβολη στιγμή για εμένα, το τεχνικό μου επιτελείο αλλά και τους ποδοσφαιριστές μου. Υπάρχει περίπτωση να προκριθούμε στο Euro και να μην είμαι εκεί;
Φυσικά. Υπάρχει ωστόσο και το άλλο ζήτημα. Αν προκριθούμε θα μου προσφέρουν νέο συμβόλαιο και αν όχι δεν θα μου προσφέρουν. Νομίζω ότι η κατάσταση εξαρτάται από το Euro. Ο χρόνος θα δείξει. Η ιδέα μου είναι να ανανεώσουμε για δύο χρόνια. Να πάμε μέχρι το Μουντιάλ. Φαντάσου να σου ανανεώνουν το συμβόλαιο για μερικούς μήνες. Θέλω να μείνω, είμαι χαρούμενος και μου αρέσει το μέρος εδώ. Θέλω να πάω στο Euro και στο Μουντιάλ με την Ελλάδα».

Δέχτηκες μεγάλη κριτική για το θέμα με τον Φορτούνη. Τι συνέβη;
«Ο Φορτούνης τραυματίστηκε όταν πήγα εγώ στην Ελλάδα. Μου αρέσει να γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές. Του μίλησα και ήρθε και προσπάθησε αλλά ο Φορτούνης αποδίδει καλύτερα ως “10αρι”. Εμείς δεν παίζουμε με “10αρι” και αυτό ήταν το πρόβλημα. Ο Μπακασέτας είναι ό,τι πιο… κοντινό έχουμε σε αυτή τη θέση και είναι ο σκόρερ μου. Ο Φορτούνης είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αν ήμουν στον Ολυμπιακό θα προσάρμοζα την ομάδα γύρω από εκείνον. Αργότερα πήρε την απόφαση να σταματήσει από την Εθνική και τη σεβάστηκα. Μιλήσαμε ξεκάθαρα, τα είπαμε σε πολύ καλό κλίμα».

Για τον Παυλίδη, τον Δουβίκα;
«Ο Παυλίδης μου θυμίζει τον Μπενζεμά και εννοώ για τον τρόπο με τον οποίο κινείται στο γήπεδο. Ο Μπενζεμά δεν είναι φορ περιοχής, του αρέσει να βγαίνει και ο Παυλίδης κινείται στο ίδιο μοτίβο. Δεν ξέρω το ποσό που απαιτεί η Άλκμααρ ωστόσο θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή επιλογή για πολλές ομάδες. Ο Δουβίκας είναι ένας επίσης εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Διαφορετικός από τον Παυλίδη, πιο κάθετος στο παιχνίδι του. Είναι όνειρο για κάθε προπονητή, δουλεύει πολύ σκληρά συνεχώς. Είναι πάντα διαθέσιμος, δεν τραυματίζεται ποτέ»

Ποιος παίκτης σε εντυπωσίασε περισσότερο;
«Υπάρχουν πολλοί. Τις πρώτες ημέρες εντυπωσιάστηκα με τον Τσιμίκα. Είπα “Ουάου για αυτό παίζει στη Λίβερπουλ”. Ο Μπακασέτας επίσης έχει εξαιρετικά σουτ και σκοράρει συχνά με αυτόν τον τρόπο. Πολύ ιδιαίτερα χτυπήματα με τρομερή δύναμη. Σου προσφέρει κάτι που δεν είναι φυσιολογικό. Ο Βλαχοδήμος επίσης. Σπουδαίος τερματοφύλακας».

To άρθρο Πογέτ: «Η παραμονή μου στην Εθνική Ελλάδας εξαρτάται από το Euro» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button