Επικαιρότητα

Κρητικός φοιτητής σαρώνει με λέιζερ την Κνωσό με στόχο την… UNESCO – Galaksias.com

Για τον Βασιλάκη, που κατάγεται από την Κρήτη, η έρευνα αυτή αποτελεί πραγματοποίηση ονείρου

Ο Γιώργος Βασιλάκης, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ στην Αγγλία, χρησιμοποίησε τεχνολογία αιχμής για να χαρτογραφήσει το Παλάτι της Κνωσού, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του μινωικού πολιτισμού.

 

Ο Βασιλάκης, φοιτητής τμήματος BSc Web and Mobile Development, χρησιμοποίησε εξοπλισμό τρισδιάστατης σάρωσης λέιζερ για να δημιουργήσει ένα λεπτομερές ψηφιακό αντίγραφο του παλατιού. Ο στόχος του είναι να δημιουργήσει νέους τρόπους για το κοινό να αλληλεπιδράσει με τον αρχαιολογικό χώρο, χρησιμοποιώντας την εικονική πραγματικότητα και εκτυπώνοντας 3D μοντέλα.

 

Για τον Βασιλάκη, που κατάγεται από την Κρήτη, η έρευνα αυτή αποτελεί πραγματοποίηση ονείρου. “Το Παλάτι της Κνωσού δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης, αλλά και το κέντρο του μινωικού πολιτισμού”, δήλωσε στο περιοδικό του Πανεπιστημίου του Σάντερλαντ. “Προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τον πρώτο προηγμένο πολιτισμό της Ευρώπης.”

 

Μέσω της έρευνάς του, ο Βασιλάκης ελπίζει να υποστηρίξει την προσπάθεια της Κρήτης να ανακηρύξει την Κνωσό και άλλα μινωικά ανάκτορα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO αναφέρει το livena και η σελίδα himara.

 

“Είμαι ενθουσιασμένος που επεξεργάζομαι τα δεδομένα και ανακαλύπτω νέες ιδέες για αυτόν τον συναρπαστικό αρχαίο πολιτισμό”, δήλωσε ο Βασιλάκης. “Ελπίζω ότι η έρευνά μου θα συμβάλει στη διατήρηση της παγκόσμιας κληρονομιάς.”

 

Η έρευνα του Βασιλάκη υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ, το οποίο έχει δέσμευση στην έρευνα που ηγείται από φοιτητές.

 

“Ο George ήρθε να μιλήσει μαζί μου για την ιδέα του έργου του”, δήλωσε ο Paul Graham, Προσωρινός Αναπληρωτής Διευθυντής Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ. “Χρησιμοποίησε τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό μας και αναπτύσσει μια εφαρμογή VR όπου μπορείτε να περπατήσετε στο Παλάτι της Κνωσού.”

 

Η έρευνα του Βασιλάκη αποτελεί ένα από τα πολλά σπουδαία έργα που υποστηρίζει το Πανεπιστήμιο φέτος. “Αυτό το έργο συνδέει τη βιομηχανία με τα μαθήματα πληροφορικής μας”, δήλωσε ο Graham.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button