ΑθλητικάΕνημέρωση

Όσο πιο εκνευριστικός είσαι, τόσο το καλύτερο – Galaksias Portal News

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πραγματοποιήσει ιδανικό ξεκίνημα στη φετινή χωμάτινη σεζόν, πηγαίνοντας από νίκη σε νίκη, δίχως να έχει χάσει ακόμα ούτε σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε με άνεση και το εμπόδιο του Χατσάνοφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε στο Tennis Channel για την πρόκριση του επί του Ρώσου τενίστα, αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση που βρίσκεται αυτό τον καιρό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν ήταν δύσκολο να ανοίξει σήμερα το πρόγραμμα (ξεκίνησε στις 11 το πρωί): “Όχι ιδιαίτερα. Σηκώθηκα νωρίς το πρωί σήμερα και ήμουν έτοιμος να αδράξω τη μέρα, ανυπομονούσα. Κοιμήθηκα καλά, ήμουν έτοιμος και έκανα καλή δουλειά στο να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Δεν ήταν εύκολα κάποια πράγματα, όμως ήμουν δυνατός και τα κατάφερα.”

Για το 8-1 που έχει κόντρα στον Khachanov και που οφείλεται: “Δεν ξέρω… Νιώθω ότι κάποια match-up ευνοούν κάποιους παίκτες. Πιστεύω σε αυτά, καμία φορά η χημεία και το vibe που παίρνεις από τον αντίπαλό σου φαίνονται καλύτερα σε συγκεκριμένες καταστάσεις και σε συγκεκριμένο περιβάλλον. Noμίζω ότι πάω καλά στο ρυθμό που εκείνος δημιουργεί και αυτό βοηθάει στο head-to-head.”

Για την καλή δουλειά που έκανε στο να διαβάσει το σερβίς του αντιπάλου του: “Είναι θέμα αίσθησης. Κάποιες στιγμές ένιωσα ότι το σερβίς θα έρθει σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και ήμουν εκεί. Έβγαλα μερικές βαθιές επιστροφές και αυτό μου έδινε πλεονέκτημα στην αρχή του ράλι, γνωρίζοντας ότι το βάρος του σώματός του είναι προς τα πίσω. Αυτό με βοήθησε να μπω μέσα, να πάρω νωρίς την μπάλα και να ανοίξω το court. Αυτό προσπαθώ να κάνω, προσπαθώ και να αναμείξω τα πράγματα μερικές φορές. Νομίζω ότι λειτουργεί και είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.”

Για το αν όλα πηγαίνουν τόσο καλά όσο φαίνεται και προς τα έξω: “Νιώθω ότι όλα γύρω μου είναι ευθυγραμμισμένα, ότι η ενέργεια μου δίνει ώθηση. Δεν υπάρχει λόγος να νιώθω αρνητικά συναισθήματα για την καθημερινότητά μου. Είμαι χαρούμενος να βγαίνω εκεί έξω και να παίζω καλό τένις, μπροστά σε ένα απίστευτο κοινό, που με υποστηρίζει τόσα χρόνια στη σειρά. Μόνο καλά πράγματα υπάρχουν, δεν βλέπω τίποτα αρνητικό και αυτό βγαίνει στο παιχνίδι μου, βλέπεις αυτή την ενέργεια στο court.”

Για το τι κάνει τη διαφορά στα μεγάλα ματς: “Μικρές λεπτομέρειες, ακόμα και στο χώμα. Το βάθος, να πιέζεις συνέχεια και να είσαι γρήγορος, να καλύπτεις το γήπεδο. Συνεχής πίεση, γενικά να είσαι… εκνευριστικός! Όσο πιο εκνευριστικός, τόσο το καλύτερο!”

Για το ματς Rune-Sinner, από το οποίο θα βγει ο επόμενος αντίπαλός του: “Και οι δύο παίζουν καλά σε αυτή την επιφάνεια, είναι δύσκολο να πεις ποιος θα κυριαρχήσει. Πιστεύω ότι θα είναι ένα μεγάλο ματς, θα δούμε μεγάλα ράλι και ωραία χτυπήματα. Ανυπομονώ να το δω κι εγώ.”

Για τη φετινή χωμάτινη σεζόν που έχει ξεκινήσει ιδανικά: “Όσες περισσότερες νίκες πετυχαίνω, τόσο αυξάνεται η αυτοπεποίθηση, τόσο περισσότερο πιστεύω ότι μπορώ να κάνω πράγματα στο χώμα. Ανυπομονώ για τις επόμενες εβδομάδες. Έρχονται συναρπαστικά τουρνουά και ελπίζω να συνεχίσω με την ίδια νοοτροπία. Είναι μεγάλος ο δρόμος και θέλω να πηγαίνω μέρα με τη μέρα. Είναι σημαντικό να απολαύσω τη διαδικασία και να μην μπαίνω σε σενάρια. Προσπαθώ να συγκεντρωθώ σε αυτό και να δουλέψω παράλληλα με τον εαυτό μου.”

Τέλος, ο Στεφ ρωτήθηκε και για το αν κρατάει προσωπικό ημερολόγιο: “Γράφω, αλλά όχι όσο θα ήθελα, το κάνω δύο-τρεις φορές την εβδομάδα. Γράφω μερικές σκέψεις και ιδέες για το πώς μπορώ να γίνω καλύτερος άνθρωπος, πράγματα που πρέπει να κάνω στο μέλλον. Νομίζω ότι η πνευματικότητα είναι ότι σημαντική για μένα ως άνθρωπος. Όταν είμαι πνευματικά καλά, όλα φαίνεται να δουλεύουν.”

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button