Κόσμος

Πρωτοβουλίες από το Κογκρέσο για τα όπλα ζητά ο Μπάιντεν μετά τα πυρά στο Κάνσας – Galaksias.com

Κάλεσμα στο Κογκρέσο να αναλάβει δράση για να τερματιστούν οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων, απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έπειτα από τους πυροβολισμούς στην παρέλαση των νικητών του Super Bowl του αμερικανικού ποδοσφαίρου, στο Κάνσας.  

Από την επίθεση έχασε τη ζωή τους ένα άτομο και πάνω από 22 τραυματίες ανάμεσά τους και μικρά παιδιά ενώ τρία άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση σε σχέση με την επίθεση με τις Αρχές να προσπαθούν να διαπιστώσουν τα κίνητρα.

«Η Τζιλ και εγώ προσευχόμαστε για όσους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν (…) στο Κάνσας και για να βρει η χώρα μας την αποφασιστικότητα να βάλει τέλος σε αυτή την παράλογη επιδημία βίας με τη χρήση όπλων που μας κάνει κομμάτια», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του κ. Μπάιντεν.

Οι πυροβολισμοί άρχισαν να πέφτουν στο τέλος του συλλαλητηρίου που ακολούθησε την παρέλαση, μετατρέποντας την εορταστική εκδήλωση σε σκηνικό πανικού, καθώς τα πλήθη των παρευρισκομένων έτρεχαν να καλυφθούν στον ήχο των πυροβολισμών που έπεφταν με ταχύτητα.
Ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός KKFI αναγνώρισε το θύμα που σκοτώθηκε ως τη Λίζα Λόπεζ, μία από τους disc jockeys του και οικοδέσποινα της εκπομπής «Taste of Tejano». Δεκαπέντε άλλα θύματα υπέστησαν τραύματα απειλητικά για τη ζωή τους, δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρος Γκράντισον.
Έντεκα από αυτούς που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς ή το πανδαιμόνιο που ακολούθησε ήταν παιδιά ηλικίας μόλις έξι ετών, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.
Κανείς από την ομάδα ποδοσφαίρου, τους προπονητές τους ή άλλο προσωπικό που συμμετείχε στη συγκέντρωση δεν τραυματίστηκε, δήλωσε η ομάδα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button