ΕνημέρωσηΤεχνολογία

αισθητή η παρουσία της Ελλάδας στο μεγάλο ραντεβού των τηλεπικοινωνιών – Galaksias Portal News

Δυναμική χαρακτηρίζεται η παρουσία της Ελλάδας και των εγχώριων εταιρειών ψηφιακών τεχνολογιών στο φετινό MWC Barcelona, το οποίο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις παγκοσμίως όσον αφορά στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών.

Στο φετινό MWC, το οποίο πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στη Βαρκελώνη και αναμένεται να επισκεφθούν πάνω από 110.000 στελέχη επιχειρήσεων από ολόκληρο τον κόσμο, η ελληνική συμμετοχή είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Σημειωτέον ότι πέραν του ελληνικού περιπτέρου, αυτόνομη παρουσία έχουν και άλλες ελληνικές εταιρείες, όπως η Intracom Telecom και η ADAPTIT, οι οποίες συμμετέχουν εδώ και αρκετά χρόνια στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Την ελληνική αποστολή συνδιοργανώνει το Enterprise Greece, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στο ελληνικό περίπτερο έχουν παρουσία 37 καινοτόμες, τεχνολογικές εταιρείες με περισσότερους από 100 αντιπρόσωπους. Σημειωτέον πως η εθνική αποστολή έχει την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή μεταξύ άλλων, της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Ταμείου, της Eurobank, του Elevate Greece, του ΕΒΕΑ, του NBG Seeds της Εθνικής Τράπεζας και άλλων φορέων και οργανισμών, όπως, για παράδειγμα, η ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με στελέχη των συμμετεχόντων εταιρειών, το MWC αποτελεί μία ευκαιρία ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων ψηφιακών τεχνολογιών και υπήρξαν πολυάριθμες συναντήσεις για συνεργασίες με διεθνείς εταιρείες. Μάλιστα, υπήρξαν και ορισμένες ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις όπως αυτή της Αργώ Ημιαγωγοί, μίας εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο των συστημάτων ασύρματης μετάδοσης. Η Αργώ παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο radio σε συνεργασία με την NXP, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ημιαγωγών στον κόσμο, και την ταϊβανέζικη Metanoia Communications. Το συγκεκριμένο προϊόν διαθέτει μια αρχιτεκτονική με δραματικά λιγότερα δομικά στοιχεία, πράγμα που οδηγεί σε σημαντική μείωση του όγκου, του βάρους, της κατανάλωσης και του κόστους αυτής της κατηγορίας συσκευών.

Σημαντικές ανακοινώσεις είχε και η Intracom Telecom, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετέχει για 17η συνεχόμενη χρονιά στο MWC. Η εταιρεία παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τη νέα γενιά των συστημάτων σταθερής ασύρματης πρόσβασης, τα οποία προσφέρουν ταχύτητες λήψης δεδομένων της τάξεως του 1 Gbps. Η λύση αυτή, η οποία θα χρησιμοποιηθεί από αρκετούς παρόχους, δίνει τη δυνατότητα για ευρυζωνικές συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων σε απομακρυσμένες -και όχι μόνο- περιοχές χωρίς να απαιτείται η δημιουργία δικτύου οπτικών ινών. Επιπλέον, η εταιρεία παρουσιάζει το Dynamic Datacenter Sizing (DDS), ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της πλατφόρμας NFV-RI που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την ενεργειακή απόδοση και να βελτιώνει την αξιοποίηση πόρων στα τηλεπικοινωνιακά κέντρα δεδομένων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button