ΕνημέρωσηΠολιτική

Μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την μειονότητα της Αλβανίας – Galaksias Portal News

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρης, ανακοινώθηκε και επίσημα πως θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές.

Ο Φρέντι Μπελέρης δεν μπόρεσε να δώσει το παρών στην εκδήλωση της ΝΔ για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές και μια άδεια καρέκλα υπήρξε στο χώρο, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Στο ηχητικό μήνυμα που απέστειλε ο Φρέντι Μπελέρης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφου του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Τον ευχαριστώ για αυτό αλλά πρωτίστως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη που μου προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι φυλακισμένος. 

Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται  σεβαστοί από όλους.


Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια.  Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.

Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

 

 

 

To άρθρο Το μήνυμα Μπελέρη μέσα από τις φυλακές: Μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την μειονότητα της Αλβανίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button