Επικαιρότητα

Κλιμάκιο του ΚΚΕ Κοζάνης πραγματοποίησε περιοδεία στην λαϊκή αγορά της πόλης

Το Σάββατο 10 Φλεβάρη, κλιμάκιο της Κομματικής οργάνωσης Κοζάνης του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στην λαϊκή αγορά της Κοζάνης, όπου συνομίλησε με τους επαγγελματίες και τον λαό.

Η Κομματική οργάνωση μοίρασε πλατιά την ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ακρίβεια αναδεικνύοντας την αντίθεση, που υπάρχει σήμερα, ανάμεσα στην φτώχεια που αντιμετωπίζει ο λαός και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Την ίδια στιγμή που το μηναίο εισόδημα φτάνει για 19 ημέρες , που το 72,7 % των νοικοκυριών μείωσε τις δαπάνες του για τρόφιμα , που 6 στους 10 έχουν μισθό κάτω από το όριο των 1000 ευρώ μεικτά , οι επιχειρηματικοί όμιλοι των σούπερ μάρκετ εκτινάσσουν τα κέρδη τους , τα οποία ξεπέρασαν τα 11 δις το 2023, οι 5 μεγαλύτεροι ενεργειακοί όμιλοι είχαν πάνω από 1,6 δις κέρδη (2022) ενώ εδώ και 10 χρόνια οι τράπεζες δεν πληρώνουν φόρους.

Ταυτόχρονα ανέδειξαν την αντίθεση, ανάμεσα στα άδεια κρατικά ταμεία, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση, όταν πρόκειται για τα νοσοκομεία ,για μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος των εργαζομένων ,των βιοπαλαιστών αγροτών και των επαγγελματιών, αλλά τα γεμάτα κρατικά ταμεία όταν πρόκειται για φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές ,για την αγορά 40 F 35 συνολικού κόστους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων .

Τέλος , τονίστηκε ότι για να ανακουφιστεί ο λαός, πρέπει να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, κάνοντας στην άκρη τις προτάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων για την ακρίβεια και το λαϊκό εισόδημα, που μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό, γιατί έχουν κοινό παρονομαστή να πληρώσει ο λαός για να θωρακίζονται τα κέρδη των λίγων.

Σε αυτή την κατεύθυνση αναδείχθηκε ότι «σωτήρες» δεν υπάρχουν , ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις ενισχύοντας την πάλη τους σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των σωματείων και λαϊκών οργανώσεων.

10/2/2024

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button