Υγεία & Διατροφή

Το κρυφό SMS της Μαρέβας στον Βαγγέλη Μαρινάκη – Galaksias Portal News

Πριν από πολλές δεκαετίες ο τότε πρόεδρος της ΕΡΕ και πρωθυπουργός της χώρας, Κωνσταντίνος Καραμανλής διερωτώταν ποιος κυβερνά αυτήν την χώρα. Ο μεν Καραμανλής αναχωρούσε για το εξωτερικό αποδεικνύοντας το αυτονόητο, πως ήταν η Φρειδερίκη, η σύζυγος του Βασιλέως που κυβερνούσε. Από το 1963 μέχρι σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το 2024 και μετά από το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Εστίας ο καθένας μπορεί να διερωτάται αν την Ελλάδα την διοικεί η πρωθυπουργική σύζυγος.

Mε τίτλο: Το sms Μαρέβας προς Μαρινάκη: «Να τα βρούμε, άκου τους υπουργούς», κυκλοφορεί το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Εστία. Σύμφωνα με την εφημερίδα η σύζυγος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έστειλε μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στον επιχειρηματία για την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού Γιάννη Μπρατάκου, οι οποίοι μετά την αποκάλυψη της επίσκεψή τους στην βραδιά του Βαγγέλη Μαρινάκη, παραιτήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά, σύμφωνα με την Εστία, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ζητάει με το sms που φέρεται να έστειλε στον Βαγγέλη Μαρινάκη να ακούσει τους υπουργούς και να τα βρουν.

Αν το δημοσίευμα ευσταθεί τότε η κυρία Γκραμπόφσκι υπέπεσε σε σοβαρό πολιτικό ολίσθημα. Ενήργησε εξωθεσμικά, πράγμα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον σύζυγό της, πρωθυπουργός της χώρας.

Το ίδιο το  δημοσίευμα προκαλεί τεράστια πολιτικά ζητήματα. Εάν ευσταθεί συνιστά παραδοχή ότι οι δύο παραιτηθέντες, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος πήγαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη εν γνώσει του Κυριάκου Μητσοτάκη και εν γνώσει της συζύγου Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Εκτός και αν η συνάντηση των υπουργών με τον εφοπλιστή έγινε ύστερα από συνεννόηση με την σύζυγο του πρωθυπουργού, αλλά όχι με τον πρωθυπουργό. Αυτή θα ήταν και η χειρότερη εκδοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση το επίμαχο sms αποτελεί εξωθεσμική παρέμβαση της συζύγου του πρωθυπουργού. Ουσιαστικά παρεμβαίνει στη λειτουργία της κυβέρνησης και μάλιστα ζητά από τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης να τα βρουν και να ακούσει τους υπουργούς.

Τι συνέβη ακριβώς εκείνο το βράδυ στην κατοικία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ψυχικό;

Κατά πληροφορίες είναι ο ίδιος ο εκδότης- εφοπλιστής ο οποίος διάβασε στους παριστάμενους, παρουσία των δύο υπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη το sms της πρωθυπουργικής συζύγου. Αν και αυτή η πληροφορία ευσταθεί αυτό σημαίνει πως ο συνομιλητής της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συνειδητά εξέθεσε τόσο την σύζυγο όσο και τον πρωθυπουργό.

Το δεύτερο ζήτημα που ανακύπτει αφορά το ότι οι δύο Υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη και ειδικοί απεσταλμένοι της συζύγου του Μαρέβας κάθισαν και άκουσαν όσα αποκάλυπτε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Προκύπτει λοιπόν το εξής ζήτημα. Με πόσα παράκεντρα εξουσίας έχουμε να κάνουμε αυτήν την περίοδο. Ξέραμε ότι διοικεί το λεγόμενο «επιτελικό κράτος». Τώρα αποκαλύπτεται πως η πρωθυπουργική σύζυγός ασκεί αυτόνομα πολιτική επιρροή. Αύριο ποιος;

Επιπρόσθετες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επαφής με τηλεφώνημα η πρωθυπουργική σύζυγός επιπλήττει τον εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη πως δεν την ενημέρωσε εγκαίρως (για την Μονταζιέρα προφανώς) αν και είναι φίλοι. Όλα τα παραπάνω αν ευσταθούν είναι τουλάχιστον ενδείξεις βαθιάς ασθένειας που έχει προσβάλει το Κράτος του Μαξίμου. Η υπόθεση είναι σοβαρή και ο πρωθυπουργός υποχρεούται να δώσει πειστικές εξηγήσεις.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button