ΕνημέρωσηΟικονομία

Μεγαλύτερη βοήθεια για το Κίεβο ζητούν Βρετανία και Γαλλία – Galaksias Portal News

Το «κόστος της αποτυχίας υποστήριξης της Ουκρανίας» σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον παροτρύνοντας την έγκριση του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 60 δισ. δολαρίων, από το Κογκρέσο, ενόψει της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στο ίδιο πλαίσιο, o Κάμερον και ο Γάλλος ομόλογός του, Στεφάν Σεζούρν, χρησιμοποίησαν ένα κοινό άρθρο στην Telegraph για να καλέσουν τους συμμάχους να «κάνουν ακόμη περισσότερα για να διασφαλίσουν ότι θα νικήσουμε τη Ρωσία», ενώ σηματοδότησαν την 120ή επέτειο της συμμαχίας Entente Cordiale μεταξύ των εθνών. Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει πώς ο Τζόνσον μπορεί να πείσει τους σκληροπυρηνικούς Ρεπουμπλικάνους να εγκρίνουν δισ. δολάρια βοήθειας για την Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο X την περασμένη εβδομάδα, είπε: «Ο πρόεδρος Τζόνσον μπορεί να το κάνει να συμβεί στο Κογκρέσο. Θα πάω να τον δω την επόμενη εβδομάδα και θα του πω ότι χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα, η Ουκρανία χρειάζεται αυτά τα χρήματα».

Σύμφωνα με το Bloomberg, oι ουκρανικές δυνάμεις παλεύουν με όλο και πιο σοβαρές ελλείψεις πυρομαχικών και οι καθυστερήσεις στις προμήθειες βλημάτων πυροβολικού από τους συμμάχους -ιδίως τις ΗΠΑ- έχουν αφήσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας να υπερτερούν κατά έξι προς ένα.

«Δεν εναπόκειται μόνο στη Γαλλία και τη Βρετανία να επιλύσουν αυτές τις προκλήσεις», έγραψαν οι Cameron και Sejourne. «Αλλά, μαζί, μπορούμε να συσπειρώσουμε τους άλλους για να συμμετάσχουν μαζί μας στην αντιμετώπισή τους».

To άρθρο Ουκρανία: Μεγαλύτερη βοήθεια για το Κίεβο ζητούν Βρετανία και Γαλλία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button