ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Σιτάρ του Τζορτζ Χάρισον πωλήθηκε σε δημοπρασία – Galaksias Portal News

Σιτάρ του Τζορτζ Χάρισον από το 1965 πωλήθηκε έναντι 66.993 δολαρίων σε δημοπρασία.

Το σιτάρ, το οποίο αγόρασε το αείμνηστο μέλος των Beatles το 1965 από ένα κατάστημα στην οδό Όξφορντ στο Λονδίνο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του τραγουδιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Norwegian Wood». Από το άλμπουμ Rubber Soul album.

Το ινδικό έγχορδο μουσικό όργανο κατασκευάστηκε σε γνωστό μαγαζί στην Καλκούτα και αργότερα δωρίστηκε σε φίλο της πρώτης συζύγου του Τζορτζ Χάρισον, Πάτι Μπόιντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χάρισον είχε ανακαλύψει το σιτάρ στα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας των Beatles, Help. Ο έρωτάς του με τον ανατολίτικο μυστικισμό έγινε για πρώτη φορά γνωστός στο «Norwegian Wood» την ιστορία του Τζον Λένον για ένα εξωσυζυγικό φλερτ. Η ακουστική κιθάρα και το βουβό μπάσο ενισχύθηκαν από το ινδικό όργανο, αναφέρει το BBC.

Οι Beatles ήταν το πρώτο δυτικό ροκ συγκρότημα που χρησιμοποίησε το σιτάρ σε εμπορική ηχογράφηση προαναγγέλλοντας ένα βραχύβιο είδος το “raga-rock”.

Ο Τζορτζ Χάρισον πήρε μαζί του το σιτάρ στα Μπαρμπέιντος, όπου μαζί με την Πάτι Μπόιντ έκαναν μήνα του μέλιτος το 1966, προτού το χαρίσει στον φίλο του Τζορτζ Ντε Βέρε Ντράμοντ ως ευχαριστία που τους άφησε να μείνουν στο σπίτι του εκεί.

Η δημοπρασία διοργανώθηκε από τον οίκο Nate D. Sanders Auctions στο Λος Άντζελες.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button