ΕνημέρωσηΟικονομία

Αναβαθμίζονται οι ψηφιακές υπηρεσίες προστασίας του καταναλωτή για έλεγχο των τιμών των καυσίμων

Αναβαθμίζονται και επεκτείνονται οι ψηφιακές υπηρεσίες προστασίας του καταναλωτή για αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των τιμών λιανικής πώλησης υγρών καυσίμων.

Aναρτήθηκε ανακοίνωση στην Διαύγεια πρόσθετης χρηματοδότησης του υπουργείου Ανάπτυξης, με το ποσό δημόσιας δαπάνης να ανέρχεται σε 1.190.400 ευρώ, με σκοπό: «Να χρηματοδοτηθεί η αναβάθμιση και η επέκταση των ψηφιακών υπηρεσιών προς τον πολίτη της γενικής γραμματείας Εμπορίου. Η επέκταση και αναβάθμιση αφορούν στην παροχή διακαναλικής ψηφιακής υπηρεσίας προς τον πολίτη στην πλατφόρμα kataggelies.mindev.gov.gr, στην διαδικτυακή εφαρμογή του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων “Fuel Prices”»

Ακόμα η ανακοίνωση επισημαίνει ότι η αναβάθμιση «στοχεύει στην αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των τιμών λιανικής πώλησης υγρών καυσίμων καθώς και στην ψηφιακή πλατφόρμα παρατηρητήριο τιμών «e-Καταναλωτής» με στόχο την παροχή νέων υπηρεσιών προς τον πολίτη και την ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων με τεχνολογία ΑΙ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Αναβαθμίζονται οι ψηφιακές υπηρεσίες προστασίας του καταναλωτή για έλεγχο των τιμών των καυσίμων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button