Κόσμος

Η Χαμάς εξακολουθεί να επιδιώκει συμφωνία εκεχειρίας – Galaksias.com

Ο Ισμαήλ Χανίγια διεμήνυσε την Πέμπτη ότι η Χαμάς εξακολουθεί να επιδιώκει συμφωνία για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και απελευθέρωση ομήρων, παρά το ισραηλινό πλήγμα που στοίχισε τη ζωή σε τρεις από τους γιους του.

Δεχόμενος συλλυπητήρια στο Κατάρ, ο ηγέτης της Χαμάς είπε ότι «τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού είναι υπεράνω πάντων», όταν ρωτήθηκε εάν το ισραηλινό πλήγμα θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας. «Επιδιώκουμε την επίτευξη συμφωνίας, αλλά οι δυνάμεις κατοχής κωλυσιεργούν και αποφεύγουν να απαντήσουν στα αιτήματά μας», δήλωσε αργότερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 61χρονος Ισμαήλ Χανίγια διέψευσε κατηγορηματικά στο Reuters τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι οι γιοι του ήταν μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος και ότι «βρίσκονταν καθ’ οδόν για κάποια τρομοκρατική ενέργεια στο κεντρικό τμήμα της Γάζας», όταν χτυπήθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. «Πήγαιναν να επισκεφθούν συγγενείς την ημέρα του Εΐντ» είπε, αναφερόμενος στο Εΐντ αλ Φιτρ, τη γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα την Πέμπτη ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Γκάλαντ δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για το πλήγμα, το οποίο συντόνισε ο στρατός και η Σιν Μπετ (σ.σ. η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ).

Η εξόντωση συγγενών του Χανίγια προκάλεσε φόβους στις οικογένειες των ομήρων ότι θα μπορούσε να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις με στόχο την απελευθέρωση των απαχθέντων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button