Κόσμος

Έκτη προφυλάκιση, 33χρονου κατοίκου Γερμανίας, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης – Galaksias.com

Και έκτη προφυλάκιση αποφασίστηκε μετά την απολογία των περισσότερων εκ των 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πρόκειται για 33χρονο, κάτοικο Γερμανίας κατηγορούμενο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία στη δολοφονία. Παράλληλα αναμένεται το αποτελεσμα για τους τελευταίους πέντε που απολογούνται σήμερα.

Μεταξύ των 6 που προφυλακίστηκαν για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της αθλητικής βίας είναι ο 31χρονος, γνωστός στις αρχές ως «Κοκός», ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου καθώς αυτοτραυματίστηκε στα χέρια με τηλεκάρτα, ευρισκόμενος σε κρίση πανικού, στο άκουσμα ότι δεν θα αφεθεί ελεύθερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 31χρονος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και καταδίκες για ρατσιστική επίθεση. Προφυλακίστηκε επίσης και ο «Όμλε», ο 27χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ που αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Αντίθετα αφέθηκαν ελεύθεροι 20 εκ των απολογούμενων, μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου, ο οποίος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες. Την υπόθεση χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

«Κλειδί» οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Με πρακτική που παραπέμπει σε μαφιόζικου τύπου «προστασία», οι φερόμενοι ως ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης κέρδιζαν χρήματα από τους μικροπωλητές γύρω από το γήπεδο Καραϊσκάκη” πουλώντας τους προστασία. Ο μάρτυρας περιγράφει την δράση ενός εξ αυτών που φέρεται να χρησιμοποιούσε για τη συλλογή των χρημάτων, νεότερα μέλη  δίνοντας τους ένα μικρό χαρτζιλίκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μάρτυρας «67Β» κατέθεσε ότι τα αρχηγικά μέλη που έχουν συλληφθεί, είχαν πλήρη ελευθερία κινήσεων.
Καταθέτοντας συγκεκριμένα για τον φερόμενο ως αρχηγό της «Θύρας 7» και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, υποστήριξε ότι είναι αυτός που είχε το απόλυτο πρόσταγμα και δεν δίσταζε να κινηθεί εναντίον όσων τον αμφισβητούσαν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button