Επικαιρότητα

Μεγάλο ματς την Τετάρτη με τον Παναθηναϊκό αλλά δεν είναι τελικός… – Galaksias.com

O Ματίας Αλμέιδα μίλησε επί παντός επιστητου μετά τη χθεσινή νίκη της ΑΕΚ στο “Βικελίδης”, χαρακτήρισε πολύ μεγάλο το ματς της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό, αλλά σημείωσε πως δεν αποτελεί τελικό, αφού εξίσου σημαντικά θα είναι όσα παιχνίδια ακολουθήσουν. Παράλληλα εκθείασε τον Νόρντιν Άμραμπατ αναφέροντας πως αποδίδει καλύτερα από ποτέ στα δυόμισι χρόνια που είναι στην ομάδα…

Αναλυτικά, μίλησε για:

-τη νίκη της ΑΕΚ με ανατροπή: «Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχαμε κάποιες ευκαιρίες, ο αντίπαλος επίσης. Είχαμε τον έλεγχο αλλά ο Άρης ήταν επικίνδυνος. Με σουτ από μέση απόσταση, ένα άλλο σουτ μέσα από την περιοχή και δεχτήκαμε γκολ από δεύτερη μπάλα από ένα κόρνερ. Δεν τελειώσαμε σωστά τις φάσεις που δημιουργήσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε στην ίδια γραμμή και αξιοποιήσαμε δυο ευκαιρίες μας. Σε αυτή την περίοδο όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα».

– το γεγονός ότι η ΑΕΚ σκόραρε μόνο 2 φορές σε 27 τελικές: «Πάντα είναι σημαντικό το να δημιουργείς φάσεις. Το πιο σημαντικό είναι να βάζεις ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο. Θα ήταν καλό για τη δική μας ηρεμία να σκοράρουμε παραπάνω, αλλά και από τις δυο πλευρές, οι δυο τερματοφύλακες έκαναν σημαντικές επεμβάσεις. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο να χαθούν ευκαιρίες. Πριν από λίγες μέρες έπαιζε η Ρεάλ με τη Μάντσεστερ Σίτι. Δεν ξέρω πόσες τελικές δημιούργησε η Μάντσεστερ Σίτι. Αν μπαίνανε όλες οι ευκαιρίες θα τότε θα ματς θα τελείωναν 82-83, 95-97. Βέβαια είναι καλό να σκοράρουμε περισσότερα γκολ γιατί έτσι θα κερδίζουμε και περισσότερα χρόνια ζωής (γέλια)»

-το αν οι παίκτες έχουν τα ίδια τελειώματα στις προπονήσεις και στους αγώνες: «Μέχρι και εγώ μπορώ να σκοράρω στην προπόνηση, δεν υπάρχει κόσμος ούτε πίεση. Εμείς ήρθαμε εδώ για να ψάξουμε τους τρεις βαθμούς, φεύγουμε με τους τρεις βαθμούς, αυτό μετράει. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο καλοί στα τελειώματα αλλά δεν έχω παράπονο από τα παιδιά, έδωσαν την ψυχή τους. Εδώ που φτάσαμε, χρόνος για δουλειά δεν υπάρχει. Πρέπει να γυρίσουμε στην Αθήνα, να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το επόμενο ματς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε σκοράρει περισσότερες φορές σε σχέση με πέρσι. Βέβαια έχουμε δεχτεί και περισσότερα γκολ. Σας έχω πει για το κοντό σεντόνι. Καλύπτεις το κεφάλι σου και ξεσκεπάζονται τα πόδια σου».

-το αν το ματς με τον Παναθηναϊκό έχει χαρακτήρα τελικού: «Όσα ματς απομένουν είναι τελικοί. Την περσινή σεζόν παίζαμε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Είναι παιχνίδια που θα γράψουν και θα επηρεάσουν την ιστορία. Δεν σημαίνει ότι αν κάποιος κερδίσει ένα παιχνίδι παίρνει το πρωτάθλημα. Πρέπει να παίξουμε όλα τα παιχνίδια και θα δούμε ποιος θα κερδίσει στο τέλος».

-τις αποφάσεις του διαιτητή: «Όλοι διαμαρτύρονται. Άλλες φορές θα σφυριχτεί κάτι υπέρ σου, άλλες εναντίον σου. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω το ποδόσφαιρο, το έχω ξαναπεί. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στην καλή πρόθεση στον διαιτητή. Δεν μπορώ να πω, ας πούμε, πως όταν φτάσαμε 27-28 φορές στο αντίπαλο τέρμα, φταίει ο διαιτητής. Εγώ πιστεύω στην καλή πίστη και ξέρω ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Στον αγωνιστικό χώρο διαμαρτύρομαι γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δε θέλω όμως να μιλήσω άσχημα για κάποιον και δεν είναι σωστό».

-τις 100 συμμετοχές του Άμραμπατ και τον κόσμο: «100 συμμετοχές σε μια ομάδα είναι πολλές. Εγώ βλέπω τον καλύτερο Άμραμπατ από τότε που έχω έρθει. Ο τελευταίος 1,5 μήνας του Άμραμπατ ήταν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Ήταν δίκαιο να σκοράρει στα 100 παιχνίδια του. Είναι από αυτούς που στα δύσκολα είναι πάντα εκεί. Είναι 37 ετών και το παλεύει, δίνει μάχη. Όλο αυτό το έχει κερδίσει μόνος του γιατί εγώ δεν χαρίζω θέση σε κανέναν. Σχετικά με το μήνυμα του στον κόσμο, είναι φυσιολογικό να βρίσκεται στο γήπεδο. Ο κόσμος είναι πάντα εκεί και εμείς αισθανόμαστε την ενέργεια που μας μεταδίδει. Ήταν μαζί μας χθες όταν φεύγαμε για να ταξιδέψουμε. Μας έχουν συνοδεύσει σε πολλές περιπτώσεις και εμείς αυτό που κάνουμε είναι να επιστρέφουμε την αγάπη στον κόσμο, δίνοντας τον ιδρώτα μας για αυτή τη φανέλα».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button