ΕνημέρωσηΟικονομία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το replacement – Galaksias Portal News

Πάνω από τον πήχυ των 5 εκατομμυρίων μετοχών κινήθηκε τελικά το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για το placement που διενήργησε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Συνολικά 6 εκατομμύρια μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας αποκτήθηκαν με μέση τιμή κτήσης 13,20 ευρώ. ήτοι discount 5,70%.

Το placement έγινε στα 13,20, δηλαδή σε τιμή υψηλότερη της μέσης τιμής των τελευταίων 12 μηνών, που ήταν 12,90. Επίσης, η τιμή των 13,20 είναι επί της ουσίας η μέση τιμή στην οποία βρισκόταν η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τόσο κατά το τελευταίο εξάμηνο (περίπου 13,30), όσο και κατά το τελευταίο τρίμηνο (περίπου 13,40).

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 10 ημέρες πριν το placement, στις 8 Ιανουαρίου η μετοχή είχε κλείσει στα 12,88 ευρώ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία έχουν αγοραστεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τιμής από τα τρέχοντα. Συγκεκριμένα, το μέσο κόστος κτήσης του συνόλου των ιδίων μετοχών της εταιρείας είναι 7,30 ευρώ ανά μετοχή.

Στο placement συμμετείχε ένα επίλεκτο pool 10 μεγάλων επενδυτών από Ευρώπη και ΗΠΑ, αυξάνοντας το ποσοστό των ξένων θεσμικών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά 30%, διαμορφώνοντάς το σε επίπεδα άνω του 25% πλέον. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετείχαν και υπάρχοντες ξένοι θεσμικοί μέτοχοι, που είχαν δηλαδή αποκτήσει μετοχές της εταιρείας σε χαμηλότερη τιμή κτήσης, και που αγοράζοντας τώρα σε υψηλότερα επίπεδα επιβεβαιώνουν την πίστη στις προοπτικές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για μεγαλύτερη αξία, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη Διοίκηση.

To άρθρο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το replacement δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button