Επικαιρότητα

Απόκοσμο το σκηνικό στον Αποσελέμη – Πότε αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για τα νεκρά ψάρια (vid)

Ηράκλειο

Απόκοσμο το σκηνικό στον Αποσελέμη – Πότε αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για τα νεκρά ψάρια (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόκοσμο σκηνικό με νεκρά ψάρια στις εκβολές του Αποσελέμη και μια ανάσα από την παραλία της Ανάληψης Χερσονήσου – Τα νεκρά ψάρια και η έντονη δυσοσμία προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια δημοτών και επισκεπτών, κινητοποιώντας τον μηχανισμό του Δήμου, του Λιμεναρχείου, της Περιφέρειας Κρήτης και του ΕΛΚΕΘΕ.

Το κακό… επαναλαμβάνεται με τα νεκρά ψάρια τα οποία ξεβράστηκαν στις εκβολές ποταμού Αποσελέμη στην περιοχή της Ανάληψης Χερσονήσου. Το νερό είναι μαύρο σε αρκετά σημεία, με τους δημότες και επισκέπτες να διαμαρτύρονται και για την έντονη δυσοσμία. Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό την περασμένη Παρασκευή, με δημότες και επισκέπτες να εκφράζουν την ανησυχία τους και να φωτογραφίζουν τις εικόνες περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Χερσονήσου ο οποίος ενημέρωσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της αρμόδιας διεύθυνσης της Περιφέρειας Κρήτης συλλέγοντας δείγματα νερού και νεκρών ψαριών.

Και πέρυσι καταγράφηκε το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για έλλειψη οξυγόνου, ως αιτία θανάτου των ψαριών.

Τις επόμενες ημέρες, οι αναλύσεις από το ΕΛΕΚΕΘΕ αναμένεται να φωτίσουν τα αίτια γύρω από τη μαζική θνησιμότητα ψαριών.

Δείτε το βίντεο:

fragma

 

fragma

 

fragma
fragma

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button