Επικαιρότητα

«Κασσελάκης από Βόλο – «Θα στηρίξουμε όσο μπορούμε την πόλη να ακμάσει και πάλι» (φωτό

Στον Βόλο βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης για να παραβρεθεί στην Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Μαγνησίας. Ο πρόεδρος του κόμματος, έτυχε θερμής υποδοχής κατά την άφιξη του έξω από το ξενοδοχείο που πραγματοποιείται η σύσκεψη, ενώ συνοδευόταν από τον σύντροφό του Τάιλερ και το σκυλάκι τους.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του «Ήρθα στον όμορφο Βόλο, που τον έχω επισκεφτεί από τον Σεπτέμβριο επανειλημμένα, είναι μια ταλαιπωρημένη πόλη από τις φυσικές καταστροφές. Είχα έρθει και με τον κ. Φάμελλο και είχαμε δει από κοντά τα ζητήματα της περιοχής. Βλέπω μια ανάκαμψη θα στηρίξουμε όσο μπορούμε την πόλη να ακμάσει και πάλι και νομίζω είναι πολύ σημαντικό ως μέρος της ανάπτυξης του Βόλου να υπάρχει και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διότι αυτό που πάει να γίνει με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια το μόνο που θα κάνει είναι να μαραζώσουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια κι αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται μια πολύπαθη περιφέρεια. Εδώ είμαι με τον Τάιλερ, την Φάρλει και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχετε μια όμορφη πόλη που θέλουμε να στηρίξουμε με την καρδιά μας».

«Πρόκειται για περιστρεφόμενη πόρτα διαπλοκής»

Ο κ. Κασσελάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης αναφέρθηκε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όπως τόνισε «πρόκειται για κοροϊδία. Πρόκειται για μια περιστρεφόμενη πόρτα διαπλοκής, που θα δημιουργήσει μια κοινωνία όπου όσοι έχουν την τύχη να γεννηθούν με χρήματα θα πηγαίνουν μπροστά, κι όσοι έχουν την ατυχία στο λάθος χωριό ή στην λάθος πόλη, τη λάθος οικογένεια, να είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας. Εμείς δεν έχουμε αυτή τη φιλοσοφία. Εμείς θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη, θέλουμε ελεύθερες αγορές, αλλά θέλουμε δυνατά εργασιακά δικαιώματα και θέλουμε κοινωνικό κράτος. Στην υγεία, στη παιδεία, στον πολιτισμό».

«Ποιος κερδίζει στη μέση ρε παιδιά από το χωράφι στο ράφι;»

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στο θέμα των αγροτών, με τους οποίους συναντήθηκε στη Μαγνησία και όπως μετέφερε, είναι στα πρόθυρα εξαθλίωσης. «Δεν είναι μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, να έρχονται μόνο από το εξωτερικό για επενδύσεις real estate και golden visa και μετά, εμείς εδώ πέρα, να ιδιωτικοποιούμε τα πανεπιστήμια, χωρίς να επενδύουμε στα δημόσια. Να μην επενδύουμε στην δημόσια υγεία. Να αφήνουμε τόσο κόσμο χωρίς στέγη, χωρίς να επενδύουμε στην αποκέντρωση. Να αφήσουμε τους αγρότες μας, τους οποίους συνάντησα πριν έρθω εδώ, να είναι στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και συγχρόνως καταναλωτές να πασχίζουν από την ακρίβεια. Ποιος κερδίζει στη μέση ρε παιδιά από το χωράφι στο ράφι; Για ποιο λόγο, το πετρέλαιο που διυλίζεται στην Ελλάδα είναι πιο ακριβό στην Ελλάδα από την Κύπρο, παρά το κόστος μεταφοράς; Είναι επειδή έχουμε ένα συνδυασμό ενός συγκεντρωτικού, πελατειακού, οικογενειακοκρατικού καπιταλισμού, σε συνδυασμό με προπαγάνδα. Το 41% δεν είναι μόνο κατόρθωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι και αποτυχία δικιά μας. Ας είμαστε ειλικρινείς. Εμείς χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προτάσεις για την Θεσσαλία

Αναφερόμενος στα θέματα της Θεσσαλίας και τι προτάσεις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της περιοχής, μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες, ο κ. Κασσελάκης τόνισε πως « Τις τελευταίες ημέρες έχουμε αναδείξει  πολλές προτάσεις για τον πρωτογενή τομέα, παράγουμε πολλές προτάσεις για τις περιφέρειες, και για την Θεσσαλία. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα. Έχουμε δουλειά να κάνουμε στο να ανανεωθεί το κόμμα μας, το γνωρίζω. Μην θεωρείτε ότι οι αλλαγές που ήταν να γίνουν έχουν τελειώσει. Δεν φτάνει το ότι μερικοί που είχαν άλλοι ατζέντα αποχώρησαν, πρέπει να χτίσουμε. Το κόμμα να γίνει κόμμα των μελών, με λογοδοσία όλων των  οργάνων και του προέδρου στα μέλη. Αυτό είναι το σωστό. Συγχρόνως οι βουλευτές μας κάνουν μια πάρα πολύ καλή δουλειά και ο δικός σας, αξιολογότατος βουλευτής, ο Αλέξανδρος Μεικόπουλος, τα τμήματα δουλεύουν, τα think tanks αρχίζω και τα παρουσιάζω κι αρχίζουν κι εκείνα να επεξεργάζονται προτάσεις. Ένα – ένα, όλα θα γίνουν. Μην έχετε αμφιβολία. Εσείς όμως, δεν θέλω να πτοείστε. Εγώ εσάς δεν θα σας προδώσω.  Μια καθαρή, ανεξάρτητη προοδευτική παράταξη της χώρας, αναγκαστικά θα γίνουμε και κυβέρνηση, γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλο.  Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας, θέλουμε υπερηφάνεια για τον τόπο μας. Θέλουμε δικαιοσύνη, που είναι το αποκούμπι του Έλληνα και θέλουμε ανάπτυξη που δεν θα είναι από δανεικά. Θέλουμε τα παιδιά αυτού του τόπου να μένουν στον τόπο τους. Θέλουμε οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να μην πεθαίνουν μόνοι τους. Θέλουμε να υπάρχει φροντίδα και αλληλεγγύη στην κοινωνία μας. Να γίνουμε ο καλύτερός μας εαυτός. Θέλουμε να είμαστε μια σύγχρονη κοινωνία».

Δείτε βίντεο

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button