Επικαιρότητα

Τα πιο αφράτα Πασχαλινά Τσουρέκια με ίνες, χωρίς μίξερ – Επαγγελματική συνταγή

Φτιάξτε φέτος το Πάσχα τα πιο νόστιμα και αφράτα γεμάτα ίνες Πασχαλινά τσουρέκια!

Όλα τα tips από την ομάδα Live Kitchen και τον σεφ Πάνο Παπαδάκη, για να φτιάξετε αφράτο και Πεντανόστιμο τσουρέκι με Ινες!!!

Το πιο σημαντικό απο όλα είναι ότι διατηρύνται μαλακά για μέρες!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για το προζύμι

  • 100 γρ αλεύρι για τσουρέκι (3/4 της κούπας)
  • 50 γρ νωπή μαγιά (2 κυβάκια)
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 150 γρ Γάλα Ζωής  (3/4 της κούπας)

Για την ζύμη

  • 680-700 γρ αλεύρι για τσουρέκι (4,5 κούπες)
  • 2 μέτρια αυγά
  • 130 γρ Βούτυρο Αγελάδος (1/2 κούπα)
  • 300 γρ ζάχαρη (1,5 κούπα)
  • 150 γρ Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι
  • 3-4 δάκρυα μαστίχα (2 γρ)
  • 1 κτγ μαχλέπι
  • 1/2 κτγ κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 3-4 σταγόνες υγρή βανίλια

Για το άλειμμα

  • 1 αυγό+1 κτσ γάλα

Για το πασπάλισμα

  • Σουσάμι
  • Αμύγδαλο φιλέ

Για το γεμιστό τσουρέκι

  • Πραλίνα σοκολάτας

Για το τσουρέκι με το γλάσο

  • 180 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 10 γρ. ηλιέλαιο
  • Λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Για το προζύμι σε ένα μπολ ρίχνουμε το Γάλα Ζωής , τις νωπές μαγιές, την ζάχαρη ,το αλεύρι για τσουρέκι και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην έχει σβόλους το μείγμα.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 30 c για 1 λεπτό έπειτα τον σβήνουμε και βάζουμε το προζύμι να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα(4 δάκρυα),το κακουλέ, το μαχλέπι, το αλάτι 3 κτσ ζάχαρη από τα; 300 γρ και χτυπάμε πολύ καλά.

Αφού γίνουν σκόνη τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τον Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το προζύμι, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για τσουρέκι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Λιώνουμε το Βούτυρο Αγελάδος και το εσωματώνουμε σιγά σιγά μέσα στην ζύμη.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 9 μπαλάκια των 180 γρ.

Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να μην ξεραθούν.

Ανοίγουμε σε φυτίλια ένα ένα τα μπαλάκια και πλάθουμε σε πλεξούδα με 3 φυτίλια κάθε φορά το κάθε τσουρέκι.

Το τρίτο και το γεμιστό τσουρέκι αφού το ανοίξουμε σε φυτίλια πατάμε και ανοίγουμε με τον πλάστη και με ένα κορνέ βάζουμε την πραλίνα σοκολάτας σε κάθε φυτίλι και το κλείνουμε προσεκτικά.

Πλάθουμε σε πλεξούδα και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί 25χ30 εκ.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.

Τα αλείφουμε με αυγό+1 κτσ γάλα και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και φιλέ αμυγδάλου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά στους 170 c.

Τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.

Για το τσουρέκι με το γλάσο λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο, γλασάρουμε το τσουρέκι και κάνουμε γραμμές με κουβερτούρα σοκολάτας.

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια σε τρεις διαφορετικές εκδοχές!

Δείτε το βίντεο: 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button