ΕνημέρωσηΟικονομία

Ποιες είναι οι συνηθέστερες αιτίες ενός μη ολοκληρωμένου γάμου; – Galaksias Portal News

Σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής (ISSM), ο μη ολοκληρωμένος γάμος (ΜΟΓ) είναι η αδυναμία ενός ετεροφυλόφιλου ζευγαριού να προβεί σε σεξουαλική επαφή με το πέος. Μπορεί να προκύψει από παράγοντες που επηρεάζουν τον έναν ή και τους δύο συντρόφους και έχει επιπτώσεις στην ευημερία του ζευγαριού.

Σωματικοί και ψυχολογικοί παράγοντες, καθώς και κοινωνικοπολιτισμικά και θρησκευτικά πλαίσια, συμβάλλουν στον ΜΟΓ. Το φαινόμενο παρατηρείται συχνά σε περιοχές όπου το προγαμιαίο σεξ θεωρείται ταμπού. Συνήθεις αιτίες του ΜΟΓ είναι η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) και ο κολεόσπασμος (μια κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει υπερβολικά σφιχτούς μύες γύρω από τον κόλπο του, εμποδίζοντας τη διείσδυση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της ευαίσθητης φύσης της ΜΟΓ, πολλά ζευγάρια καθυστερούν να αναζητήσουν θεραπεία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες στην αντιμετώπιση και η υπογονιμότητα να είναι μια πιθανή συνέπεια. Δεδομένης της πολύπλοκης αλληλεπίδρασης των παραγόντων που συμβάλλουν, των ψυχολογικών επιπτώσεων και των ακούσιων συνεπειών του ΜΟΓ, μια νέα μελέτη είχε ως στόχο να εξετάσει συστηματικά τα στοιχεία που συμβάλλουν στην εμφάνιση του καθώς και την κλινική του διαχείριση.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν μια ολοκληρωμένη αναζήτηση σε πολλαπλές βάσεις δεδομένων τον Ιούνιο του 2023 για να βρουν μελέτες σχετικά με τον ΜΟΓ. Απέκλεισαν οποιεσδήποτε μελέτες που έλαβαν χώρα πριν από το 1980. Τελικά, οι ερευνητές συμπεριέλαβαν στην ανασκόπησή τους 27 δημοσιεύσεις σχετικά με μη ολοκληρωμένους γάμους που αφορούσαν 1.638 άνδρες και 1.587 γυναίκες.

Οι περισσότερες από τις μελέτες ήταν σειρές περιπτώσεων από διάφορες χώρες, ενώ δεν βρέθηκαν τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες. Η μέση ποιότητα των μελετών ήταν χαμηλή-μέτρια. Οι ηλικίες των ασθενών κυμαίνονταν από 17 έως 75 έτη για τους άνδρες και από 14 έως 49 έτη για τις γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλες αυτές τις μελέτες, τα αναφερόμενα αίτια ενός μη ολοκληρωμένου γάμου περιλάμβαναν κολεόσπασμο, ΣΔ, άγχος απόδοσης, πρόωρη εκσπερμάτιση και διάφορους άλλους παράγοντες. Άλλα στοιχεία που εντοπίστηκαν ήταν η έλλειψη σεξουαλικής αγωγής και θέματα LGBTQ+.

Η διαχείριση του μη ολοκληρωμένου γάμου σε αυτές τις μελέτες περιελάμβανε πολλαπλές προσεγγίσεις. Η βασική σεξουαλική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης της ανατομίας και της συνουσίας, συμβουλεύτηκε καθολικά. Μια διεπιστημονική προσέγγιση με ουρολόγους, γυναικολόγους, ψυχιάτρους και φυσιοθεραπευτές του πυελικού εδάφους κατά τη διάρκεια ενός μήνα πέτυχε ποσοστό ολοκλήρωσης 97% σε 135 ασθενείς.

Φάρμακα για την ΣΔ όπως η σιλδεναφίλη και η ταδαλαφίλη οδήγησαν σε ποσοστά ολοκλήρωσης 84,6%-100%. Από την άλλη πλευρά, οι θεραπείες για τον κολεοσπασμό περιελάμβαναν απευαισθητοποίηση και κολπικούς διαστολείς, επιτυγχάνοντας επιτυχία 66,6%-100%. Άλλες επεμβάσεις, πιο εξειδικευμένες, ήταν επιτυχείς σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες αυτών των θεραπειών ήταν γενικά ελάχιστες.

Από την έρευνά τους, οι συγγραφείς ανακάλυψαν ότι η ΣΔ και ο κολεόσπασμος είναι οι πιο συχνές αιτίες ενός γάμου που δεν ολοκληρώνεται. Οι τελετές ολοκλήρωσης του γάμου έχουν εκτεταμένη ιστορική και πολιτιστική σημασία σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμών και ένας ανολοκλήρωτος γάμος μπορεί να οδηγήσει σε πολυάριθμες συνέπειες εάν δεν αντιμετωπιστεί, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης, του άγχους, της υπογονιμότητας, των συζυγικών προβλημάτων και του διαζυγίου.

Ευτυχώς, οι ερευνητές υπογράμμισαν ότι υπάρχουν επιτυχημένες θεραπείες στην ανασκόπησή τους, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων από το στόμα και των ενδοπεϊκών ενέσεων για την ΣΔ, καθώς και της κολπικής διαστολής και των συμπεριφορικών θεραπειών για τον κολεόσπασμο. Περαιτέρω έρευνα σχετικά με τους μη ολοκληρωμένους γάμους μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό των πιο αποτελεσματικών τρόπων για την έγκαιρη αντιμετώπιση του ζητήματος και την αποφυγή τυχόν αρνητικών συνεπειών της κατάστασης.

https://andrologia.gr/

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button