Κόσμος

Έληξε το περιστατικό ομηρίας – Συνελήφθη ο δράστης – Galaksias.com

Τέλος έλαβε το περιστατικό ομηρίας που διαδραματίστηκε σε καφέ στην πόλη Έντε της ανατολικής Ολλανδίας, με την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν άνδρα που φορούσε μπαλακλάβα, μετά την έξοδο του από τον τόπο του συμβάντος.

Ο δράστης φέρεται να εισέβαλε τα ξημερώματα, έχοντας στην κατοχή του όπλα και όντας ζωσμένος με εκρηκτικά. τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μάλλον τέσσερα ή πέντε άτομα κρατούνταν όμηροι, πιθανότατα από το προσωπικό.

«Ο τελευταίος όμηρος μόλις αφέθηκε ελεύθερος. Ένα άτομο συνελήφθη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. «Δεν μπορούμε να μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες αυτήν τη στιγμή». Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι είχαν απελευθερωθεί τρεις από τους ομήρους.

Αρκετές ειδικές αστυνομικές μονάδες αναπτύχθηκαν στο σημείο, ένα κτήριο στο κέντρο της πόλης, ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόσθεσαν ότι 150 σπίτια εκκενώθηκαν και ζητήθηκε από το κοινό να μείνει μακριά από την περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατικού κινήτρου. «Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για το κίνητρο. Προς το παρόν, τίποτε δεν δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της την οποία δημοσιοποίησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο δήμος ανέφερε στον ιστότοπό του ότι το κέντρο της πόλης είχε αποκλειστεί και ότι αστυνομικοί των ΜΑΤ και ειδικοί σε εκρηκτικά βρίσκονταν στο σημείο.

Οι πρώτες αναφορές για κατάσταση ομηρίας πιστεύεται ότι έγιναν γύρω στις 5 τα ξημερώματα, πράγμα που σημαίνει ότι το περιστατικό συνεχίζεται για αρκετές ώρες.

Το Έντε είναι μια μεγάλη πόλη περίπου 120.000 κατοίκων περίπου 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Άμστερνταμ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button