Επικαιρότητα

«Νέα Δυτική Ελλάδα»- Συνάντηση με τη διοίκηση των Υπαλλήλων της Περιφέρειας και παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Πολύωρη συνεργασία με μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας είχε στο Διοικητήριο Μεσολογγίου αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Σπύρο Σκιαδαρέση.

Παρόντες ήταν επίσης, το μέλος του Π.Σ. της παράταξης, Νίκος Κάκκος, καθώς και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Έλλη Κετσιλή.

Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας, με κυρίαρχο την υποστελέχωση, λόγω και των συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η λειτουργία όλων των τμημάτων, ειδικά σε μία περίοδο που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες προκλήσεις και είναι επιφορτισμένες με μεγάλο έργο. Την ίδια ώρα η υποστελέχωση δυσχεραίνει τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων και ταυτόχρονα επιδρά αρνητικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι υπάλληλοι επεσήμαναν την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, τον εκσυγχρονισμό της οργανωτικής δομής λειτουργίας των υπηρεσιών, ώστε να μειωθεί περαιτέρω η γραφειοκρατία και τη στελέχωση όλων τμημάτων με εξειδικευμένους εργαζόμενους. Ακόμη, τόνισαν πώς πάγια διεκδίκησή τους είναι η απλοποίηση της σχετικής νομοθεσίας και των προβλεπόμενων διαδικασιών σε όλα τα στάδια της διοικητικής και οικονομικής διαχείρισης.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Π.Ε. Αιτωλοκαρνανίας, ο κ. Σκιαδαρέσης συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξης, Νίκο Κάκκο, Πάνο Μίχο και Έλλη Κετσιλή παρακολούθησαν την προγραμματισμένη, τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, στην οποία μεταξύ άλλων συζητήθηκε η προοπτική εγκατάστασης πλωτών φωτοβολταϊκών σταθμών εντός των τεχνητών λιμνών Στράτου και Καστρακίου.

Η συζήτηση επεκτάθηκε γενικότερα στην ενεργειακή πολιτική που ασκείται στη χώρα, στις Ενεργειακές Κοινότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο μείζον θέμα της απουσίας στην παρούσα φάση, ύπαρξης ενός εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού για τις ΑΠΕ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των δυο σταθμών. Να σημειωθεί πως η παρουσία των στελεχών της παράταξης σχολιάστηκε θετικά από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Σκιαδαρέσης στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη λογοδοσία της περιφερειακής Αρχής είχε θέσει το ζήτημα των ενεργειακών κοινοτήτων, απευθύνοντας ερώτημα για το ποιες θα είναι οι ενέργειες της Περιφέρειας μετά την τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών για το αγροτικό ρεύμα έως 11 λεπτά την κιλοβατώρα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button