Επικαιρότητα

Συνάντηση με εκπροσώπους των μελισσοκόμων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αντιπροσωπεία των μελισσοκόμων δέχθηκαν σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των μελισσοκόμων περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία, όπως ανέφεραν, οδηγούν σε υποβάθμιση του προϊόντων τους. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην ανάγκη ενίσχυση για την απώλεια εισοδήματος λόγω μειωμένης παραγωγής, συνέπεια κλιματικής κρίσης, ενώ έθεσαν το ζήτημα της  μείωσης του κόστους παραγωγής, αλλά και  ευκαιριών χρηματοδότησης.

Παράλληλα, ζήτησαν τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, μέτρα για τα προϊόντα κυψέλης με την επικαιροποίηση των χαρακτηριστικών των αμιγών ελληνικών μελιών, αλλά και μέτρα για τις ελληνοποιήσεις, καθώς επίσης άρση κάθε περιορισμού για μελισσοκομία στα δάση.

Από την πλευρά τους, τόσο ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης, όσο και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων τους. Αποσαφήνισαν ότι η αντιμετώπισή τους δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, ωστόσο διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους των μελισσοκόμων ότι θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button