Επικαιρότητα

Μαζί με το ΜΕΟΘ και για την… «Δεύτερη Πρώτη Νύχτα Γάμου» (video) – Galaksias.com

Με γεύση από Σικελία έρχεται η νέα δουλειά του θεατρικού τμήματος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Θυμιανών (ΜΕΟΘ) που θα παρουσιαστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Απριλίου 2024, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρου Δήμου Χίου.

Πρόκειται για τη δραματική Κωμωδία «Δεύτερη ΠΡΩΤΗ ΝΥΧΤΑ Γάμου», έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα «Il Bell Antonio» του σιτσιλιάνου Vitaliano Brancati, σε διασκευή της Ευγενίας Ασλανίδη και σε σκηνοθετική επιμέλεια της Μαριέττας Σκανδάλη, που παίζει και το ρόλο της μαμάς- Ροζάρια Μανιάνο.

Μια μάνα που τα βάζει με όλους προκειμένου να υπερασπιστεί το παιδί της, σε ένα έργο που καταγγέλλει την υποκρισία και το φαρισαϊσμό της εκκλησίας, καυτηριάζει το ρουσφέτι και τις πολιτικές ανταλλαγές. Σε ότι αφορά τη διασκευή του έργου έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσει αβίαστο γέλιο με τις ατάκες και τις σκηνές που διαδραματίζονται, αλλά και να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της θεατρικής ομάδας.

Στη συνέντευξη τύπου η Κατερίνα Κωνσταντά (στο ρόλο της Ζοζεφίνα, ξαδέλφης των Μανιάνο) μίλησε και για τη δουλειά που γίνεται στο εφηβικό θεατρικό τμήμα, που φέτος θα παρουσιάσει Αριστοφάνη. Όπως και η Μαριέττα Σκανδάλη που σκηνοθετεί την παράσταση και είναι από τα παλιά στελέχη του Συλλόγου τόνισαν τη συνέχεια και δυναμική που έχει ο Σύλλογος των Θυμιανών. Και με νέα παιδιά όπως ο Πέτρος Τζιώτης που έχει την μουσική επιμέλεια και παράλληλα τον ρόλο του Αντριάνο, μεγάλου γιου της Ροζάρια, στο έργο.

Οι παραστάσεις Σάββατο και Κυριακή, 6 και 7 Απριλίου 2024, έχουν ώρα έναρξης στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο με εθελοντική συνεισφορά. Τόσο στα Θυμιανά όσο και στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο διανέμονται δελτία προτεραιότητας εισόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button