ΑθλητικάΕνημέρωση

«Δεν είμαστε ικανοί να αμυνθούμε» – Galaksias Portal News

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε νέα “βαριά” ήττα, αυτή τη φορά από τον Παναθηναϊκό με 3-1 στο “Καραϊσκάκης” για τα πλέι οφ της Super League 1 και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στάθηκε στην αδυναμία της ομάδας του στην άμυνα.

Ο Μεντιλίμπαρ σημείωσε ότι ο Ολυμπιακός δέχθηκε εφτά γκολ στα δύο τελευταία του παιχνίδια, παρότι και κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε αρκετούς παίκτες στην άμυνά του, υποστηρίζοντας ότι απλώς οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να αμυνθούν αποτελεσματικά.

Οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ

«Μέσα σε δύο λεπτά γύρισε το ματς, κάθε φορά που κατέβαινε ο Παναθηναϊκός κατάφερνε να σκοράρει και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε και να βλέπουμε ότι κάθε φορά που αντίπαλος έρχεται στην περιοχή μας μπορεί εύκολα να βάλει γκολ. Αυτό σημαίνει ότι απέναντι σε δυνατές ομάδες, όμως με την Μακάμπι και με τον Παναθηναϊκό, δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να αμυνθούμε αποτελεσματικά».

Για τα 7 γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός σε δύο αγώνες: «Η ομάδα αμύνεται από μπροστά μέχρι πίσω και επιτίθεται από πίσω μέχρι μπροστά. Αλλά είναι η αλήθεια ότι κάθε φορά που φτάνουν στην περιοχή μας υποφέρουμε πολύ. Μας είναι πολύ δύσκολο να βγάλουμε την μπάλα από εκεί.

Δεν είναι ότι δεχόμαστε τα γκολ από κόντρα, δεν είναι ότι έχουμε λίγους παίκτες στην περιοχή, έχουμε κόσμο πίσω και μπορούμε να κάνουμε οργανωμένη άμυνα όμως δεν την κάνουμε καλά, δεν την κάνουμε αποτελεσματικά. Δεν είναι ότι ένας αντίπαλος μπορεί να μας απειλήσει με μια κόντρα, είναι ότι όταν είμαστε στην περιοχή μας, δεν είμαστε ικανοί να αμυνθούμε αποτελεσματικά».

Για την επιλογή να παίξει με δύο φορ: «Βάλαμε δύο επιθετικούς γιατί προσπαθήσαμε να είμαστε αποτελεσματικοί στο τελείωμα των φάσεων. Έχουμε δει σε προηγούμενα παιχνίδια ότι η μπάλα έρχεται στην περιοχή, όμως δεν μπορούμε να τελειώσουμε τη φάση ούτε από δεξιά, ούτε από αριστερά, ούτε από το κέντρο. Αυτό που θέλαμε ήταν να ενισχύσουμε την επίθεση για να τελειώσουμε τις φάσεις με μεγαλύτερη ευστοχία όντες πιο κοντά στην περιοχή, όμως αυτό μας έκανε να είμαστε πιο αδύναμοι από το κέντρο και πίσω και να δώσουμε χώρο στον αντίπαλο».

To άρθρο Μεντιλίμπαρ μετά το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Δεν είμαστε ικανοί να αμυνθούμε» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button