Κόσμος

«Αδιανόητη» δυσοσμία από 19.000 βοοειδή σε πλοίο εξαγωγής ζώων – Galaksias.com

Μια δυσάρεστη δυσοσμία που κατέκλυσε το Κέιπ Τάουν  της Νοτίου Αφρικής κινητοποίησε τις Αρχές που έσπευσαν να ερευνήσουν το γεγονός.  

Οι αξιωματούχοι, όπως αναφέρει η Guardian επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις αποχέτευσης για διαρροές και ενεργοποιήθηκε μια ομάδα περιβαλλοντικής υγείας προτού ανακαλυφθεί η πηγή της δυσοσμίας: ένα πλοίο που έδεσε στο λιμάνι και μετέφερε 19.000 ζωντανά βοοειδή από τη Βραζιλία στο Ιράκ.

Ο Ζαχίντ Μπαντρουντίν αξιωματούχος στο γραφείο του δημάρχου, αρμόδιος για την ύδρευση και την αποχέτευση, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι η πηγή της «μυρωδιάς των λυμάτων που κάλυπτε τμήματα της πόλης» ήταν το πλοίο με τα βοοειδή.

Ομάδες για την προστασία των ζώων δήλωσαν ότι η «αδιανόητη» δυσοσμία υποδηλώνει τις συνθήκες που αντιμετώπιζαν τα ζώα στο πλοίο και επέκρινε την πρακτική των εξαγωγών ζωντανών ζώων.

Το μήκους 190 μέτρων (623 πόδια) Al Kuwait είναι ένα κτηνοτροφικό σκάφος με σημαία Κουβέιτ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic. Έδεσε στο Κέιπ Τάουν για να φορτώσει ζωοτροφές για τα βοοειδή, σύμφωνα με την SPCA.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα πλοίο που μετέφερε περισσότερα από 16.000 βοοειδή και πρόβατα, επίσης με προορισμό τη Μέση Ανατολή, επέστρεψε στην Αυστραλία, αφού εγκλωβίστηκε στη θάλασσα για σχεδόν ένα μήνα λόγω των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας απέρριψε το αίτημα να μεταφέρει τα ζώα μέσω μιας μεγαλύτερης διαδρομής μέσω της Νότιας Αφρικής, λέγοντας ότι δεν ήταν σε θέση να είναι σίγουρη ότι «οι ρυθμίσεις για τη μεταφορά των ζώων στον τελικό υπερπόντιο προορισμό τους είναι κατάλληλες για να διασφαλίσουν την υγεία και την ευημερία τους».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button