Επικαιρότητα

“Τελεσίγραφο στη διοίκηση για τις ελλείψεις προσωπικού” – Galaksias.com

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με την έλλειψη προσωπικού ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Βοστάνειου Νοσοκομείου Ξενοφών Αυγερινός μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου. Προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή του σωματείου στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη σημείωσε χαρακτηριστικά «δίνουμε τελεσίγραφο στη διοίκηση, αν δεν ασχοληθούν σοβαρά με την στελέχωση νοσηλευτικών και διοικητικών υπηρεσιών θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Η κατάσταση ωραιοποιείται από τη διοίκηση».

Ο κ. Αυγερινός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ΜΕΘ έπρεπε να λειτουργεί με 21 νοσηλευτές και υπηρετούν μόλις 14, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού εξυπηρετούν όλους τους ασθενείς της μονάδας  τρεις εργαζόμενοι, στο ακτινολογικό παρόλες τις κινητοποιήσεις μας και τις υποσχέσεις δεν βελτιώθηκε η κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού και αυτή είναι η κατάσταση σε όλα τα τμήματα και κλινικές. Η κατάσταση πάντα ήταν άσχημη με όλες τις κυβερνήσεις αλλά το τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει ξεφύγει. Η εντατικοποίηση της δουλειάς, και οι διπλοβάρδιες είναι καθεστώς, οφείλονται στο προσωπικό άδειες από το 2022 και αμέτρητα ρεπό» .  

Χθες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση όπου διατυπώθηκαν όλα τα προβλήματα «είναι ευθύνη και των εργαζομένων να συμμετέχουν και στην απεργία και στις από δω και πέρα διεκδικήσεις του συλλόγου μας» κατέληξε ο κ. Αυγερινός .  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button