Υγεία & Διατροφή

Συμπλήρωμα διατροφής από τη Γερμανία πωλείται χωρίς έγκριση μέσω διαδικτύου

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΟΦ για ένα συμπλήρωμα διατροφής από τη Γερμανία. Το συγκεκριμένο πωλείται στο διαδίκτυο με ισχυρισμούς υγείας χωρίς έγκριση, όπως επισημαίνει ο Οργανισμός.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΦ τονίζει ότι το συμπλήρωμα διατροφής HERBOXA προωθείται με ιατρικούς ισχυρισμούς και ισχυρισμούς υγείας που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση.

Ωστόσο το προϊόν δεν διαθέτει σχετική έγκριση του ΕΟΦ. Επιπλέον, δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Το HERBOXA προωθείται από συγκεκριμένη ιστοσελίδα, εξηγεί ο Οργανισμός. Αναφέρεται σε πολλές γλώσσες και η έδρα του e-trader είναι στη Γερμανία.

Ο ΕΟΦ διευκρινίζει ότι τη σχετική ενημέρωση έλαβε από τις Αρχές της Σουηδίας, μέσω του συστήματος Διοικητικής Συνδρομής και Συνεργασίας (AAC).

Ο Οργανισμός καλεί τους καταναλωτές να μην προμηθεύονται το συγκεκριμένο προϊόν, ούτε να το χρησιμοποιούν. Σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους, να μην το χρησιμοποιήσουν αλλά να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

πηγή: Iatropedia.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button