ΕνημέρωσηΟικονομία

Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την πώληση των μετοχών του ΤΧΣ – Στα 3,70 – 4 ευρώ η τιμή διάθεσης – Galaksias Portal News

Ανοίγει σήμερα (04.03.24), το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, κατοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΤΧΣ στις 2 Μαρτίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου ενέκρινε  τη διάθεση συμμετοχής έως 22% στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε., που αντιστοιχεί σε 275.080.789 υφιστάμενες κοινές, ονομαστικές, άυλες, με δικαίωμα ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,93 ευρώ εκάστης, τις οποίες δύναται να αυξήσει κατά έως 62.518.361 κοινές μετοχές.  Η τιμή προσφοράς ορίζεται μεταξύ 3,70 και 4,00 ευρώ ανά προσφερόμενη μετοχή.

Οι Προσφερόμενες Μετοχές θα διατεθούν:

(α) στην Ελλάδα, σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές, με δημόσια προσφορά. Έως 41.262.118 κοινές μετοχές προσφέρονται μέσω της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς. Οι επενδυτές στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά θα εγγραφούν για Προσφερόμενες Μετοχές στη μέγιστη τιμή του Εύρους Τιμών. Η Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. ενεργεί ως Σύμβουλος για την Ελληνική Δημόσια Προσφορά και Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς και η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργεί ως Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς, και

(β) εκτός Ελλάδας μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε (i) πρόσωπα που εύλογα θεωρείται ότι είναι ειδικοί θεσμικοί αγοραστές στις ΗΠΑ, και (ii) ορισμένους άλλους ειδικούς επενδυτές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η BofA Securities Europe SA ενεργεί ως Επικεφαλής Γενικός Συντονιστής για τη Διεθνή Προσφορά. Η BofA Securities Europe SA, η Goldman Sachs Bank Europe SE και η UBS Europe SE ενεργούν ως Γενικοί Συντονιστές για τη Διεθνή Προσφορά. Οι Barclays Bank Ireland PLC, BNP Paribas, HSBC Continental Europe, J.P. Morgan SE και Morgan Stanley Europe SE ενεργούν ως Γενικοί Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών για τη Διεθνή Προσφορά και η AXIA Ventures Group Ltd και η Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. ενεργούν ως Συν-Επικεφαλής Διαχειριστές για τη Διεθνή Προσφορά.

Η κατανομή των Αρχικά Προσφερόμενων Μετοχών έχει αρχικά επιμερισθεί μεταξύ της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς και της Διεθνούς Προσφοράς ως εξής: (i) 15%, που αντιστοιχεί στο 41.262.118 των Αρχικά Προσφερόμενων Μετοχών, θα κατανεμηθεί σε επενδυτές που συμμετέχουν στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά και (ii) 85%, που αντιστοιχεί στο 233.818.671 των Αρχικά Προσφερόμενων Μετοχών, θα κατανεμηθεί σε επενδυτές που συμμετέχουν στη Διεθνή Προσφορά.

Οι διεθνείς επενδυτές μπορούν να συμμετέχουν στην αγορά Προσφερόμενων Μετοχών στη Διεθνή Προσφορά από τις 10:00 ώρα Ελλάδας της πρώτης ημέρας (δηλαδή, 4 Μαρτίου 2024) έως τις 16:00 ώρα Ελλάδας της τελευταίας ημέρας (δηλαδή, 6 Μαρτίου 2024) της περιόδου Διεθνούς Προσφοράς.
Η Ελληνική Δημόσια Προσφορά θα πραγματοποιηθεί μέσω του ηλεκτρονικού βιβλίου προσφορών (το «Η.ΒΙ.Π.»), το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό κατά την περίοδο της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι από 4 Μαρτίου έως και 6 Μαρτίου 2024) από τις 10:00 ώρα Ελλάδας και έως τις 17:00 ώρα Ελλάδας, εκτός από την τελευταία ημέρα της περιόδου Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς, δηλαδή στις 6 Μαρτίου 2024, κατά την οποία θα κλείσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

To άρθρο Τράπεζα Πειραιώς: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την πώληση των μετοχών του ΤΧΣ – Στα 3,70 – 4 ευρώ η τιμή διάθεσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button