Κόσμος

Καταρρίφθηκαν έξι αμερικανικοί πύραυλοι ATACMS – Galaksias.com

Την κατάρριψη έξι αμερικανικών πυραύλων ATACMS (Army Tactical Missile Systems) που εκτόξευσε η Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (30/4) το ρωσικό το υπουργείο Άμυνας.

Η Ουάσιγκτον παρέδωσε μυστικά στο Κίεβο τους πυραύλους μακρού βεληνεκούς ως μέρος του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 300 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, το οποίο ενέκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις 12 Μαρτίου, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Η αποστολή των πυραύλων ATACMS με βεληνεκές μεγαλύτερο των 300 χιλιομέτρων αποτελούσε θέμα συζητήσεων στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης επί μήνες. Πύραυλοι ATACMS μέσου βεληνεκούς είχαν παραδοθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε πού καταρρίφθηκαν οι πύραυλοι.

«Δέκα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έξι τακτικοί πύραυλοι ATACMS που κατασκευάσθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και δύο κατευθυνόμενα αεροσκάφη βόμβες ‘Hammer’ που κατασκευάσθηκαν από την Γαλλία, καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.

Ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία επικεφαλής της Κριμαίας Σεργκεί Αξιόνοφ δήλωσε πως πύραυλοι μακρού βεληνεκούς ATACMS καταρρίφθηκαν πάνω από τη χερσόνησο, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

Ο Σεργκέι Αξιόνοφ ανήρτησε στο Telegram μια φωτογραφία που δείχνει αυτό που περιέγραψε ως υποπυρομαχικά πυραύλων ATACMS που δεν έχουν πυροδοτηθεί, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι πύραυλοι καταρρίφθηκαν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button