Επικαιρότητα

«200 χρόνια Ελλάδα – 200 χρόνια Εθνικές Υποδομές» «ταξιδεύει» στη Κοζάνη – Galaksias.com

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 η Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ) με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕ ΤΔΚ) διοργανώνουν την ιστορική εκδήλωση – παρουσίαση του Λευκώματος «200 Χρόνια Ελλάδα – 200 Χρόνια Εθνικές Υποδομές» στην αίθουσα συνεδριάσεων «Κοβεντάρειο» στη Κοζάνη (Ώρα 19:00 – Οδός Μούκα 1 – 7 Κοζάνη).

Το Λεύκωμα δημιουργήθηκε από την ΠΕΣΕΔΕ, για να παρουσιάσει εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, την εξέλιξη των εθνικών μας υποδομών στα 200 χρόνια από την ίδρυση του σύγχρονου ελεύθερου ελληνικού κράτους. Δημιουργήθηκε για να «γιορτάσει» τα 100 χρόνια της ίδρυσης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και για να αναδείξει το έργο της Ελληνίδας και του Έλληνα Μηχανικού. Να θυμίσει στους Έλληνες τι έχουμε επιτύχει, τι έχουμε «χτίσει» και να προσφέρει ερεθίσματα για την επόμενη μέρα.

Κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού» στον χρόνο, θα δοθεί έμφαση στα δημόσια έργα της χώρας και στη συνεισφορά του ανθρώπινου δυναμικού του Τεχνικού Κλάδου σε αυτή τη μεγαλειώδη προσπάθεια σύστασης του κράτους. Στο επίκεντρο θα βρεθούν έργα, όπως δρόμοι, γέφυρες, σιδηρόδρομοι, δίκτυα ύδρευσης, φωτισμού, αποχέτευσης, σχολεία και άλλα. Ιστορικοί και μηχανικοί θα αναδείξουν την σπουδαιότητα των προσπαθειών αυτών, τα οποία αποτελούν κοινωνικό βασικό εργαλείο για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης μιας κοινωνίας.

Η ΠΕΣΕΔΕ, με σημαντική παρουσία και δράση 90 χρόνων, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξής του κατασκευαστικού κλάδου και ιδιαιτέρως των δημοσίων έργων. Ιδρύθηκε το 1933 και αποτέλεσε την πρώτη ενιαία «φωνή» των εργοληπτών μηχανικών. Από την ίδρυσή της έχει διαδραματίσει το δικό της ρόλο στην εκτέλεση των δημόσιων και λοιπών έργων της χώρας.

Με την υποστήριξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Μέγας Χορηγός: ΤΜΕΔΕ

Χρυσοί Χορηγοί: ΕΚΤΕΡ – INTRAKAT – TΕΡΝΑ

Αργυρός Χορηγός: Ρoikos Α.Ε

Χορηγοί: Tedra, Σαμαράς και Συνεργάτες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button