Κόσμος

Αναδεικνύεται σε βασικό αντίπαλο του Πούτιν για τις ρωσικές εκλογές – Galaksias.com

Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει η Ρωσία για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές της χώρας, με τον Μπορίς Ναντιέζντιν να φαίνεται πως προηγείται στην «κούρσα» των υπογραφών, που πρέπει να συλλεγούν, για να καταφέρουν να θέσουν υποψηφιότητα ως το αντίπαλο δέος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ειδικότερα, ο Ναντιέζντιν συγκέντρωσε περισσότερες από 158.000 υπογραφές ψηφοφόρων, οι οποίες συγκεντρώθηκαν από υποστηρικτές του στη ρωσική επικράτεια.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη (24/1) στην εκπομπή «DW Novosti Show», ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα κάτοικοι όλων των περιφερειών ζουν στη Μόσχα. Υπό αυτή την έννοια θα παραδώσουμε τις υπογραφές από όλες τις περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εκτός από εκείνες, οι οποίες για να το πω πιο ήπια, πρόσφατα έγιναν μέρος της Ρωσίας».

Πολλά στελέχη της ρωσικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων οι συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι, Γκεόργκι Αλμπούροφ, Ρουσλάν Σαβεντίνοφ, και Λιουμπόφ Σόμπολ, καθώς και ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο Μαξίμ Κατς και άλλοι, είχαν νωρίτερα απευθύνει έκκληση στους Ρώσους πολίτες να στηρίξουν με την υπογραφή τους την υποψηφιότητα του Ναντιέζντιν.

«Η υπογραφή υπέρ του Ναντιέζντιν είναι μια δήλωση κατά των παράλογων δολοφονιών, κατά των αποβλακωμένων γερόντων στην εξουσία, υπέρ της αλλαγής», έγραψε ο Χοντορκόφσκι τονίζοντας ότι με την υπογραφή μπορεί κανείς να εκφράσει την αντιπολεμική του στάση.

Το όριο των 100.000 υπογραφών επετεύχθη στις 23 Ιανουαρίου. Ωστόσο, ο Ναντιέζντιν προέτρεψε τους υποστηρικτές του «να μην χαλαρώσουν» προκειμένου να κατατεθεί επαρκής αριθμός «τέλειων» υπογραφών στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Η σημερινή ημέρα, η 25η Ιανουαρίου, είναι η τελευταία ημέρα συλλογής υπογραφών για την υποστήριξη του Ναντιέζντιν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button