Υγεία & Διατροφή

«Δεν πήραμε απαντήσεις – Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» – Galaksias Portal News

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Βίντεο: Γιώργος Δαγαλάκης 

Στην κάμερα της «Ζούγκλας» μίλησαν αγρότες λίγο πριν τη λήξη του αγροτικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα διαμηνύοντας πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί.

Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων δήλωσε χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το σημερινό συλλαλητήριο επιτέλεσε τον σκοπό για τον οποίο έγινε, δηλαδή να αναδείξει το πρόβλημά μας αλλά και την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση από τον λαό και να απαιτήσει λύσεις από την κυβέρνηση. Μπορεί να μην πήραμε απαντήσεις από την κυβέρνηση αλλά πιστεύουμε ότι το συλλαλητήριο θα φέρει θετικές εξελίξεις για τον κλάδο μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα επιστρέψουμε στα μπλόκα μας».

«Από το 1977 που είμαι στα μπλόκα τα αιτήματα είναι τα ίδια», είπε αγρότης από το μπλόκο της Καρδίτσας μιλώντας στην «Ζούγκλα» ενώ στην συνέχεια παρουσίασε στην κάμερα το ιστορικό τρακτέρ της Θεσσαλίας που επί μισό αιώνα βρίσκεται στα μπλόκα.

Το δικό του μήνυμα έστειλε 20χρονος αγρότης λέγοντας πως στον αγροτικό τομέα δεν υπάρχει μέλλον καθώς το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο, γεγονός που οδηγεί τους νέους αγρότες να εγκαταλείψουν τον κλάδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την σειρά τους, αγρότες από την Θήβα δήλωσαν πως εάν δεν πάρουν αυτά που ζητούν δεν θα φύγουν από την Αθήνα ενώ ευχαρίστησαν τον κόσμο για την στήριξή του.

Παραγωγός της Εύβοιας διαμήνυσε πως οι αποζημιώσεις δεν φτάνουν για να καλυφθούν οι ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην παραγωγή τους ενώ δήλωσε πως όλοι οι αγρότες περιμένουν να δικαιωθούν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button