ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Το τηλεφώνημα για το όπλο που οδήγησε στη σύλληψη του Ιωσήφ Αντίζα – Galaksias Portal News

Zougla Newsroom

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και πρωτοπαλίκαρο της διοίκησης του Ολυμπιακού, Ιωσήφ Αντίζας, – όπως προκύπτει πλέον μέσα από καταθέσεις μαρτύρων – πριν συλληφθεί έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μην του φορέσουν χειροπέδες καθώς γνώριζε ότι όλοι τον «δίνουν» ως τον άνθρωπο που έδινε τις εντολές για τα επεισόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πίστευε ότι δεν θα υπάρξουν προστατευόμενοι μάρτυρες ενώ δεν υπολόγισε και ένα τηλεφώνημα που έγινε στην αστυνομία από άγνωστο άντρα στις 22 Απριλίου. Όπως αποκαλύπτει η «Ζούγκλα» σε αυτό το τηλεφώνημα στις 06 :27  τα λόγια του αγνώστου ήταν: «Αν ψάχνετε τον κοντό, τον αρχηγό της θύρας 7, κοιτάξτε το σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο ή της φίλης του στον Πειραιά και θα βρείτε και το όπλο».

Οι αστυνομικοί αρχίζουν τις έρευνες και διαπιστώνουν ότι είναι άφαντος. Πηγαίνουν και στην επιχείρηση όπου εμφανίζεται να έχει στον Πειραιά με την επωνυμία «RWA7OE».

Σε αυτή την επιχείρηση ο Αντίζας κατέχει το 51 % και ο «Ρουμάνος» το 49% .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα όμως με την κατάθεση αστυνομικού:

«Μεταβήκαμε επί της οδού Σοφιανοπούλου στον Πειραιά, έναντι της εισόδου των θυρών 21,22,23 του γηπέδου Καραϊσκάκη  στην εργασία δηλαδή του Αντίζα Ιωσήφ, πλην όμως διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για υπό κατασκευή χώρο, ο οποίος δεν είχε μέσα εμπορεύματα και δεν ήταν λειτουργικός».

Τελικά τον εντοπίζουν με τη φίλη του στα Ιωάννινα. Παρουσία δικαστικού λειτουργού γίνονται έρευνες εκτός από την άδεια επιχείρηση και στα σπίτια τόσο του ίδιου όσο και της φίλης του.

Βρίσκουν 3.350  ευρώ ενώ πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι το τζιπ στο οποίο επέβαιναν ο Αντίζας και η φίλη του ήταν νοικιασμένο με ανοιχτή την επιστροφή του στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Τι κατέθεσε στις Αρχές η σύντροφος του Αντίζα

«Σήμερα πρωινές ώρες αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα εντός του διαμερίσματός μου κατά την οποία εντόπισαν το ποσό  των 3.350 ευρώ σε εξήντα επτά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Το χρηματικό ποσό αποτελεί οικονομίες που έχω κάνει για να μπορώ να εξοφλώ έκτακτες ανάγκες μου», ανέφερε αρχικά η σύντροφός του.

Ερώτηση: «Το όχημα στο οποίο επιβαίνατε σε ποιον ανήκει ;»

Σύντροφος: «Το όχημα ανήκει σε εταιρεία και το έχω νοικιάσει. Άφησα ανοιχτή την επιστροφή του, δηλαδή δεν δήλωσα το πότε θα γυρίσω. Από όσο έχω ακούσει το ανώτερο που θα μπορούσα να το κρατήσω είναι ένας μήνας».

Κατηγορούμενος χτύπησε αστυνομικό στην έφοδο των αρχών

Ένας από τους κατηγορούμενους, ο Δημήτρης Κοντονής  κατά την έφοδο των αστυνομικών στο σπίτι του ήταν κάθε άλλο παρά συνεργάσιμος. Χτύπησε μάλιστα αστυνομικό με μεταλλική ράβδο.

«Στις 06:00 αρχίσαμε να πλησιάζουμε την κεντρική θύρα της οικίας του και τότε άρχισε να ηχεί το σύστημα συναγερμού της δίκυκλης μοτοσυκλέτας του, η οποία ήταν σταθμευμένη στο πεζοδρόμιο. Αυτός τότε άνοιξε την πόρτα της οικίας. Τότε εμείς που πλησιάζαμε ακούσαμε το άνοιγμα της πόρτας και τότε του φώναξα «Αστυνομία». Αυτός έκανε ένα βήμα πίσω και χωρίς να το αντιληφθώ προσπάθησε να με χτυπήσει με μία μεταλλική ράβδο. Ξαναφώναξα «αστυνομία» και αυτός πάλι με μία μεταλλική ράβδο με χτύπησε στο κεφάλι. Έκανα πίσω και άλλος συνάδελφος μου του δήλωσε ξανά την ιδιότητά μας ωστόσο αυτός έκλεισε την πόρτα».

Τελικά οι αστυνομικοί καταφέρνουν να μπουν στο σπίτι με τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται ότι έριξε μπουνιά στον αστυνομικό  ενώ είχε φροντίσει να κρύψει τη ράβδο κάτω από τον καναπέ -κρεβάτι της μητέρας του.

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button