Επικαιρότητα

Αυτά είναι τα μέρη στην Θεσσαλία που κρατούν τα σκήπτρα για τους εκδρομείς του Πάσχα

Το φετινό Πάσχα μπορεί να άργησε να έρθει, αλλά σε πολλές περιπτώσεις για τις πληρότητες αυτό είναι ευεργετικό, καθώς συμπίπτει σε πολλές περιοχές με την έναρξη της τουριστικής περιόδου . Φαίνεται πως οι υψηλές θερμοκρασίες και ο σχετικά καλός καιρός θα βοηθήσουν, ώστε οι κρατήσεις να είναι καλές γι’ αυτό το διάστημα . Η Θεσσαλία για το Πάσχα έχει πολλούς θελκτικούς προορισμούς και βέβαια τα Μετέωρα, τα οποία είναι μοναδική εμπειρία κάνεις για να τα επισκεφτεί αυτή την περίοδο.

Πήλιο και Σκιάθος οδηγούν την «κούρσα» των κρατήσεων

Φαίνεται πως το Πήλιο τουριστικά αφήνει πίσω του οριστικά τις επιπτώσεις από τον Ντάνιελ και καταγράφει ξανά σημαντικές πληρότητες κυρίως στους δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Πορταριά και η Μακρυνίτσα. Σε αυτές τις περιοχές οι πληρότητες μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα είναι στο 85% και οι ξενοδόχοι πιστεύουν πως θα φτάσουν το 100%, με τις κρατήσεις της τελευταίες στιγμής. Οι περισσότεροι που θα επισκεφτούν το Πήλιο είναι οικογένειες και παρέες από τα δυο μεγαλύτερα αστικά κέντρα , την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Όμως καθώς ξεκινά η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και η έλευση των πρώτων Ισραηλινών (αν και περιορισμένη λόγω του πολέμου), αλλά και ταξιδιωτών από τα Σερβία και την Βουλγαρία.

Στο Νότιο Πήλιο και την περιοχή της Τσαγκαράδας οι πληρότητες δεν αναμένεται να ξεπεράσουν το 75%. Μάλιστα για περιοχές όπως η Μηλίνα και ο Πλατανιάς, αυτό είναι το πρώτο τεστ μετά την καταστροφή που υπέστησαν από τον Daniel.

Στην Σκιάθο η έλευση του Πάσχα συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής περιόδου και αυτό από μόνο του σημαίνει πως ξεκινάμε με καλές κρατήσεις κυρίως με τουρίστες του εξωτερικού, καθώς αυτές τις ημέρες προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του νησιού οι πρώτες πτήσεις τσέρτερ με επισκέπτες από την Ευρώπη. Μπορεί οι ξενοδόχοι να μην δίνουν απόλυτους αριθμούς κρατήσεων όμως δείχνουν ικανοποιημένοι για την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου. Μάλιστα από την Πρωτομαγιά ενεργοποιείται και η ακτοπλοϊκή γραμμή από το Μαντούδι που ενδέχεται να φέρει τουρίστες από την Νότια Ελλάδα.

Το νέο τμημα του Ε-65 που εγκαινιάστηκε βοηθά Καλαμπάκα και Λίμνη Πλαστήρα

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το τμήμα του Ε65 από την Λαμία έως την Ξυνιάδα. Η παράδοση αυτού του τμήματος σημαίνει για τον ταξιδιώτη ότι κέρδιζει χρόνο αν θέλει να ταξιδέψει σε Μετέωρα και Λίμνη Πλαστήρα φτάνοντας πολύ γρηγορότερα στον προορισμό του. Μπορεί αυτό ως ευνοϊκή συνθήκη να μην αποτυπωθεί απόλυτα για τις ημέρες του Πάσχα, αλλά οι άνθρωποι του τουρισμού θεωρούν πως θα βοηθήσει σημαντικά στην συνέχεια της τουριστικής περιόδου.

Στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα αναμένονται πληρότητες που θα φτάσουν έως και το 80% , την στιγμή που πρακτικά το Πάσχα έρχεται με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς τους επισκέπτες θα είναι από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Όμως τα Μετέωρα θα επισκεφτούν αυτό το διάστημα και ταξιδιώτες από την Ευρώπη , τα Βαλκάνια, την Αμερική, την Ιαπωνία και την Αυστραλία.
Την ίδια ώρα στην Λίμνη Πλαστήρα που υπόσχεται ένα μοναδικό τοπίο σε όσους την επισκεφτούν το Πάσχα, οι κρατήσεις κυμαίνονται στο 65% και οι άνθρωποι του τουρισμού εκτιμούν πως το ποσοστό αυτό θα ανεβεί όσο προχωράμε προς το εορταστικό τριήμερο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button