Κόσμος

Εντός των ημερών μέρος της αμερικανικής βοήθειας θα φτάσει στην Ουκρανία – Galaksias.com

Ένα μέρος της στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία θα φθάσει σε λίγες ημέρες, δήλωσε σήμερα Πέμπτη (25/4) στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, προσθέτοντας ότι η αντιαεροπορική άμυνα παραμένει μια υψηλή προτεραιότητα.

Το κρίσιμο πακέτο βοήθειας 60,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία προκειμένου να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας, εγκρίθηκε μετά από μήνες αδιεξόδου, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, το περασμένο Σάββατο 20 Απριλίου.

«Ο κόσμος παρακολουθεί τι κάνει το Κογκρέσο», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή.

«Η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για τη δύναμη της αμερικανικής ηγεσίας σε μια κομβική περίοδο. Η κυβέρνηση προτρέπει και τα δύο σώματα του Κογκρέσου να ψηφίσουν και να στείλουν γρήγορα αυτό το συμπληρωματικό πακέτο χρηματοδότησης στο γραφείο του προέδρου»

«Δεν είναι η τέλεια νομοθεσία, δεν είναι η νομοθεσία που θα γράφαμε αν οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν τον έλεγχο εκτός της της Βουλής, της Γερουσίας και του Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Τζόνσον χθες σε δημοσιογράφους.

«Αυτό είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μπορούμε να καταλήξουμε υπό αυτές τις συνθήκες για να φροντίσουμε αυτές τις πραγματικά σημαντικές υποχρεώσεις».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button