Υγεία & Διατροφή

O Max Verstappen κέρδισε το Practice 1 και ο Oscar Piastri το Practice 2 – Galaksias Portal News

Του Π.Χαλάτση

Στην κατάμεστη πίστα της Suzuka έγιναν σήμερα τα δύο πρώτα ανεπίσημα δοκιμαστικά. Το Practice 1 ξεκίνησε στις 05.30 τα ξημερώματα (Ώρα Ελλάδος). Ο Max Verstappen έκανε τον  καλύτερο χρόνο. Το δεύτερο καλύτερο χρόνο έκανε ο δεύτερος πιλότος της Red Bull, Sergio Perez και τον τρίτο ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari, Charles Leclerc.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο Practice 1 είχαμε και μια κόκκινη σημαία μετά την εντυπωσιακή έξοδο του Logan Sargeant ο οποίος ευτυχώς βγήκε από την Williams χωρίς γρατζουνιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιλότοι στο Practice 1 χρησιμοποίησαν μεσαία και σκληρά ελαστικά. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen χρησιμοποίησε τα C1 ενώ ο  Lando Norris της McLaren και ο Fernando Alonso της Aston Martin προτίμησαν τα C2.

Το ατύχημα έγινε λίγα λεπτά μετά την αλλαγή των ελαστικών του Lewis Hamilton. Μόλις έβαλε στη  Mercedes τα μαλακά ελαστικά και βγήκε στην πίστα, ο Sargeant έκανε λάθος, βγήκε στο γρασίδι και σταμάτησε στο προστατευτικά εμπόδια στο εξωτερικό της πίστας.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα η Williams είναι με το πλαίσιο. Δεν πρόλαβαν οι μηχανικοί να κάνουν τις επιδιορθώσεις για το P2 , θα προλάβουν για το P3 όμως δεν έχουν το καλό εφεδρικό πλαίσιο. Το αυτοκίνητο του Sergeant το έδωσαν στον Albon μετά το ατύχημα που είχε στην Αυστραλία. Έτσι ο Albon έχει το καλό αυτοκίνητο του Sergeant και ο Sergeant χρησιμοποιεί ένα άλλο προηγούμενης γενιάς που και αυτό «λαβώθηκε» σήμερα μετά την έξοδο που είχε.

Στο practice 2 πάρα πολλοί οδηγοί δεν βγήκαν να κάνουν δοκιμές. Ανάμεσα τους και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen. Βρήκαν μόνο 7 πιλότοι. Τον ταχύτερο γύρο έκανε ο Oscar Piastri και ακολούθησαν οι L. Hamilton και C. Leclerc.

Αύριο, Σάββατο 6 Απριλίου, στις 05.30 θα γίνει το Practice 3 και λίγες ώρες αργότερα στις 09.00 θα γίνει το Qualifying όπου θα βγει και ο Pole Man του αγώνα. Την Κυριακή, 7 Απριλίου, ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 08.00 το πρωί.

Η πίστα είναι κλασική και έχει απαιτητική χάραξη σχήματος «8». Το συνολικό μήκος της πίστας είναι 5.807 μέτρα. Οι πιλότοι θα καλύψουν σε 53 γύρους 307.471 Km. Το ρεκόρ με χρόνο 1.30.983 κατέχει από το 2019 ο Lewis Hamilton.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button