ΕνημέρωσηΟικονομία

Η ανάλυση δεδομένων αυξάνει εντυπωσιακά την αποτελεσματικότητα των ελέγχων – Galaksias Portal News

Στο 50,34% ανήλθε η παραβατικότητα των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν στοχευμένα από την Επιθεώρηση Εργασίας, στη δεύτερη φάση ειδικής δράσης, με την αξιοποίηση δεδομένων του συστήματος risk analysis του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Πιο αναλυτικά, η Επιθεώρηση Εργασίας έλεγξε 580 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 292 βρέθηκαν παραβατικές. Βεβαιώθηκαν 324 πράξεις επιβολής προστίμων, συνολικού ποσού 1.192.700 ευρώ. Η εν λόγω ειδική δράση ελέγχων αφορούσε 5.152 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 767 βρέθηκαν θιγόμενοι: 29 ως αδήλωτοι, 576 για παραβίαση χρονικών ορίων εργασίας και 162 για λοιπές παραβάσεις.

Το υψηλό ποσοστό παραβατικότητας των επιλεγμένων επιχειρήσεων (50,34%) δεικνύει ότι η αξιοποίηση του συστήματος risk analysis λειτουργεί σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, δεδομένου ότι από τα στοιχεία των προηγουμένων ετών προκύπτει πως η παραβατικότητα κυμαίνεται γενικά στο 25%, ενώ κατά την πρώτη φάση της σχετικής δράσης είχε ανέλθει στο 44,4%.

Και όσον αφορά τους εργαζόμενους, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των στοχευμένων ελέγχων, καθώς ενώ με βάση τα ετήσια αποτελέσματα η υποδηλωμένη εργασία κυμαίνεται στο 5% με 7%, μέσω της σχετικής δράσης ανήλθε στο 11,18%.

To άρθρο Επιθεώρηση Εργασίας: Η ανάλυση δεδομένων αυξάνει εντυπωσιακά την αποτελεσματικότητα των ελέγχων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button