Κόσμος

Η El Al αναστέλλει τα δρομολόγια προς Γιοχάνεσμπουργκ λόγω της προσφυγής στη Χάγη για τη Γάζα

Αναστολή των πτήσεων της προς το Γιοχάνεσμπουργκ αποφάσισε η  ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al μετά τη μεγάλη πτώση στη ζήτηση, αφού η Νότια Αφρική κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Η El Al πραγματοποιεί δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα με προορισμό το Γιοχάνεσμπουργκ και από το Μάρτιο θα τις σταματήσει.

«Οι Ισραηλινοί δεν θέλουν να πετάξουν στη Νότια Αφρική», δήλωσε μία εκπρόσωπος της ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας. «Ακυρώνουν τα εισιτήριά τους και τα αεροπλάνα είναι σχεδόν άδεια (…) Κατανοούμε ότι ευθύνεται η κατάσταση, διότι ήταν διαφορετικά προηγουμένως», πρόσθεσε.

«Το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί δεν θέλουν να πάνε στη Νότια Αφρική, αλλά θέλουν να πάνε αλλού μας βοηθά να αποφασίσουμε να αναστείλουμε αυτό το δρομολόγιο», πρόσθεσε.

Η εταιρία έκανε γνωστό ότι μόλις σταματήσει τις πτήσεις προς το Γιοχάνεσμπουργκ, θα επεκταθεί στη Βόρεια Αμερική, την Μπανγκόκ και το Τόκιο στην Ασία, ενώ παράλληλα θα αναζητήσει και νέους προορισμούς.

Οι δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου αναμένεται να εκδώσουν την Παρασκευή (26/1) απόφαση για το αίτημα της Νότιας Αφρικής να ληφθούν έκτακτα μέτρα εις βάρος του Ισραήλ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button