Επικαιρότητα

“Κάρφωσε” τις προσωρινές διαταγές στον Άρειο Πάγο – Galaksias.com

Κατεδαφίσεις στην Ελούντα: “Κάρφωσε” τις προσωρινές διαταγές στον Άρειο Πάγο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιστολή Κοζυράκη προς τον Άρειο Πάγο κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενες και ανέλεγκτες ως προς τη χορήγηση προσωρινές διαταγές,

Όπως αποκάλυψε χθες το neakriti.gr και η εφημερίδα Νέα Κρήτη, η επιστολή της ειδικής γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρίας Κοζυράκη εστάλη στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ζητώντας παρέμβαση για τα ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο Λασιθίου, που μπλοκάρουν τις κατεδαφίσεις στον αιγιαλό. Η Αποκεντρωμένη ουσιαστικά ζητάει έρευνα και των δικαστικών αποφάσεων, αλλά και οδηγίες για το πώς θα συνεχιστεί το έργο των κατεδαφίσεων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη γνωστοποιεί στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου την περίπτωση του Λασιθίου, κάνοντας λόγο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για μεγάλη ευκολία με την οποία χορηγούνται προσωρινές διαταγές σε ιδιώτες που κάνουν ασφαλιστικά μέτρα. Έτσι προκαλείται παρακώλυση του έργου της Υπηρεσίας να κατεδαφίσει με τελεσίδικες αποφάσεις της Κτηματικής. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιστολή Κοζυράκη προς τον Άρειο Πάγο κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενες και ανέλεγκτες ως προς τη χορήγηση προσωρινές διαταγές, με αποτέλεσμα να μην εφαρμοστεί στο τέλος ο νόμος και να υπάρξει και ζημιά σε βάρος του Δημοσίου, αφού οι κατεδαφίσεις εκτελούνται με εργολαβία που έχει προθεσμίες και δεν αποκλείεται, αν ο εργολάβος φύγει άπραγος, να αξιώσει και διαφυγόντα έσοδα σε περίπτωση διάλυσης της εργολαβίας. 
Μάλιστα, η κ. Κοζυράκη φέρεται να κάνει λόγο και για αναρμοδιότητα του δικαστηρίου που δίνει τις προσωρινές διαταγές. 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button