ΕνημέρωσηΟικονομία

Επενδυτικό πλάνο για τα ξενοδοχεία του ομίλου – Galaksias Portal News

Σε νέες επενδύσεις προχωρά η Zeus International Hotels & Resorts για την περαιτέρω αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων του εντός κι εκτός Ελλάδας, έχοντας ολοκληρώσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 80 εκατ. ευρώ στα ξενοδοχεία του ομίλου εντός του 2023.

Σε χθεσινή (11.4.2024) παρουσίαση της Zeus International, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χάρης Σιγανός μίλησε για τις νέες επενδύσεις στα ξενοδοχεία του ομίλου αναφέροντας: «Τα ραντάρ μας είναι ανοικτά είτε για νέες ιδιοκτησίες είτε για μακροχρόνιες μισθώσεις, ενώ και οι μονάδες που έχουμε ήδη εξαγοράσει έχουν περαιτέρω δυνατότητες επέκτασης, κάτι που αποτελεί προτεραιότητά μας».

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου για το 2023 διαμορφώθηκαν στα 22 – 23 εκατ. ευρώ, αλλά το 2024 ο όμιλος στοχεύει να καταγράψει κέρδη άνω των 30 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών (τζίρος) των ξενοδοχείων της Zeus International έφθασε τα 50 εκατ. ευρώ το 2023 και θέτει ως στόχο για το 2024 να ξεπεράσει τα 70 εκατ. ευρώ.

Αυτή την στιγμή ο όμιλος προσεγγίζει αυτή την στιγμή τα 2.600 ιδιόκτητα δωμάτια, σε ξενοδοχεία βίλλες και bungalows. Αν ληφθούν και τα δωμάτια τρίτων στο σύνολο ο αριθμός φτάνει τις 4.000, με την Zeus να προσθέτει τα τελευταία χρόνια σε ετήσια βάση κοντά στα 500 – 600 δωμάτια στο χαρτοφυλάκιό της.

Ο κ. Σιγανός υπογραμμίζει: «Στρατηγικά, ξεκινήσαμε προ δεκαετίες σε επίπεδο μάνατζμεντ και πλέον έχουμε 9 ιδιόκτητα ξενοδοχεία με κινήσεις που έχουν υλοποιηθεί την τελευταία 6ετία, άρα η ανάπτυξή μας χαράσσεται είτε με ιδιόκτητες μονάδες είτε με μακροχρόνιες μισθώσεις, δεδομένου ότι θεωρούμε ότι θα πρέπει να ελέγχουμε και την πορεία της κάθε επένδυσης είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως μακροχρόνιοι μισθωτές.

Αυτή την στιγμή ο όμιλος έχει αναπτυχθεί σε 4 χώρες (Ελλάδα, Ρουμαία, Ιταλία και Κύπρο) και σε όλες τις περιπτώσεις δημιουργούμε αυθεντικές εμπειρίες διαμονής, συνδέοντας και την τοπική κουλτούρα κάθε προορισμού».

Σχετικά με την πορεία των κρατήσεων για το 2024 επισήμανε ότι «η τάση είναι ανοδική, ο κλάδος όμως είναι τόσο ευαίσθητος και πολυπαραγοντικός που είναι νωρίς ακόμη να μιλήσει κανείς για υψηλότερες επιδόσεις έναντι του 2023.

Η ουσία όμως είναι ότι η Ελλάδα ανεβαίνει ως προορισμός κι έστω κι αν σήμερα βρισκόμαστε σε μία γεωπολιτική συγκυρία όπου βασικές ξένες αγορές είναι ουσιαστικά κλειστές – όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, το Ισραήλ- παρόλα αυτά τα νούμερα της Ελλάδας είναι ιστορικά υψηλά.

Αργά ή γρήγορα όταν ομαλοποιηθούν οι γεωπολιτικές συνθήκες μπορεί να υπάρξει και ακόμη μεγαλύτερη ώθηση. Άρα το πρόσημο είναι θετικό, είμαστε αισιόδοξοι, όμως από την άλλη δεν είμαστε της λογικής ότι φέτος θα γίνει… χαμός».

Στην εξαγορά δύο νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε Ιταλία και Ελλάδα προχώρησε η Zeus International το προηγούμενο διάστημα, του Dolce Milan Malpensa στο Μιλάνο και του Lazart Hotel Trademark Collection by Windham στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έκανε επεκτάσεις και ανακαινίσεις στα ιδιόκτητα ξενοδοχεία της, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Η παρουσία μας στην Ιταλία σηματοδοτεί και το επεκτατικό “άνοιγμα” του ομίλου για την επόμενη μέρα, γιατί σε όποιον προορισμό έχουμε φτάσει δεν έχουμε μείνει στο ένα ξενοδοχείο», τόνισε ο κ. Σιγανός, ενώ η εξαγορά του Lazart στη Θεσσαλονίκη «αποδεικνύει και τη δέσμευσή μας στον προορισμό. Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού στη συμπρωτεύουσα έχει πολύ μέλλον».

Η Zeus International, αυτή την περίοδο, υλοποιεί την ριζική ανακαίνιση του Opera Hotel στη Ρουμανία και στοχεύει στην αναβάθμιση του Dolce Milan Malpensa το 2025.

Επιπρόσθετα, ο όμιλος ολοκληρώνει τη ριζική ανακαίνιση του πρόσφατα αποκτηθέντος Ammos Luxury Resort, στην Κω, το οποίο αναβαθμίζεται σε θέρετρο 5 αστέρων. Η ανακαίνιση θα συνεχιστεί και το 2025, με την προσθήκη νέων δωματίων και ιδιωτικών πισινών σε όμορη έκταση που έχει αγοραστεί η μονάδα να φτάσει στην επόμενη διετία τα 250 δωμάτια.

Ανακαινίζονται και επεκτείνονται οι εγκαταστάσεις του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, με τη δημιουργία Water Park και Adventure Park, στο Dolce Attica Rivera, με τη δημιουργία Aqua Park και Adventure Park και στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, φτάνοντας στα 343 δωμάτια, βίλες και μπανγκαλόου, ένα νέο εστιατόριο, αγγίζοντας τα 11 συνολικά εστιατόρια και bar, και ένα Waterpark, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Άδεια για ανάπτυξη άλλων 160 bungalows και βιλών έχει το Αjul.

Σε ελληνικές εταιρείες έχουν ανατεθεί η ανακαίνιση και η επέκταση όλων των ξενοδοχειακών μονάδων, είτε εντός είτε εκτός συνόρων, σύμφωνα με τη Zeus International.

Στην ανακαίνιση εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού άνω των 300.000 τ.μ. έχει προχωρήσει η Zeus τα τελευταία 4 χρόνια, όπως ανέφερε ο κ. Μανούσος Τσουχλαράκης, Chief Financial Officer Vice President of BoD.

To άρθρο Zeus International Hotels & Resorts: Επενδυτικό πλάνο για τα ξενοδοχεία του ομίλου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button