ΕνημέρωσηΟικονομία

Κατέγραψε νέο ρεκόρ το 2023 με τζίρο ύψους 24,7 δισ. ευρώ – Galaksias Portal News

Νέο ρεκόρ κατέγραψε ο κλάδος του factoring το 2023 με τζίρο ύψους 24,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Ελληνική Ένωση Πρακτόρων Επιχειρηματικών Απαιτήσεων (Factoring).

Πιο συγκεκριμένα, ο συγκεντρωτικός κύκλος εργασιών (τζίρος) του κλάδου έφθασε τα 24,7 δισ. το 2023 σημειώνοντας αύξηση κατά 5,1% σε σύγκριση με το 2022.

Παρατηρείται ότι τα τελευταία 4 χρόνια έχει σημειωθεί μια εντυπωσιακή σωρευτική αύξηση που ξεπερνά το 65%, ως αποτέλεσμα της επανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας αλλά και της μεγάλης αποδοχής του factoring από την επιχειρηματική κοινότητα, που κατατάσσει πλέον την Ελληνική αγορά στις ώριμες της Ευρώπης.

Η διεισδυτικότητα του factoring, όπως εκφράζεται από τον λόγο του κύκλου εργασιών προς το ΑΕΠ της χώρας, έχει ξεπεράσει οριακά τον μέσο Ευρωπαϊκό δείκτη (12%) υποδεικνύοντας τη δυναμική και τις αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου.

Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στο εξαγωγικό factoring (+7,6%) ενώ σημαντική ήταν και η άνοδος στο εγχώριο (+4,7%), που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στο σύνολο του κύκλου εργασιών (87%).

To άρθρο Factoring: Κατέγραψε νέο ρεκόρ το 2023 με τζίρο ύψους 24,7 δισ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button